Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/17180
Назва: Фітоценологія
Автори: Кузьмішина, Ірина Іванівна
Бібліографічний опис: Кузьмішина І. І. Фітоценологія : курс лекцій / І. І. Кузьмішина ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Біологічний факультет, Кафедра ботаніки і методики викладання природничих наук. – Луцьк : Вежа-Друк, 2019. – 171 с.
Дата публікації: 2019
Дата внесення: 2-бер-2020
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: фітоценологія
фітоценоз
рослинність
Короткий огляд (реферат): Навчальна дисципліна "Фітоценологія" читається при підготовці бакалавра освітньої програми "Біологія". Її метою є сформувати у студентів систему знань про вивчення основних закономірностей будови, флористичного, екобіоморфного і ценопопуляційного складу фітоценозів, взаємин між рослинами, структури, екології, динаміки, поширення, класифікації й історії виникнення фітоценозів, життя і розвитку фітоценозів, об’єднання їх в рослинні угруповання, особливості взаємозв’язку їх з довкіллям, шляхів керування ними з метою раціонального використання рослинних ресурсів. У курсі лекцій розкрито поняття про фітоценоз, фітоценологію, подано коротку історію фітоценотичних досліджень в Україні, охарактеризовано властивості, структурна організація та кількісні відношення між видами у фітоценозі, основні екологічні фактори та їх вплив на рослини, розкрито поняття ординації, фітоіндикації та динаміки рослинності, незворотних змін у еволюції фітоценозів, подано основні методичні підходи до класифікації фітоценозів, класифікація рослинності України за методом Браун-Бланке, коротко розглянуто еколого-ценотичні та флористичні особливості основних типів рослинності України. Для бакалаврів галузі знань 01 "Освіта" розкрито особливості фітоценотичних знань в шкільній програмі з біології 6-го класу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/17180
Тип вмісту: Course of lectures
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FB)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Course_lectures_2019.pdf1,85 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.