Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/16674
Назва: Особливості просторового розміщення закладів внутрішньої торгівлі Волинської області
Автори: Потапова, Алла Геннадіївна
Краснопольська, Надія Володимирівна
Бібліографічний опис: Потапова А. Г., Краснопольська Н. В. Особливості просторового розміщення закладів внутрішньої торгівлі Волинської області // Вісник Волинського інституту економіки та менеджменту. - Луцьк, 2019. - № 25. - С. 160-167.
Дата публікації: гру-2019
Дата внесення: 13-січ-2020
Видавництво: Волинський інститут економіки та менеджменту
Теми: торгівля
інфляція
купівельна спроможність
оптова торгівля
роздрібна торгівля
Короткий огляд (реферат): Сфера торгівлі не належить до реального сектора економіки, проте, від ефективності її регулювання, функціонування і розвитку значною мірою залежать обсяги і ритмічність господарювання у промисловості, сільському господарстві, будівництві, в цілому, структурно-збалансованому розвитку економіки країни. Поглиблення ринкових процесів і розширення товарно-грошових відносин обумовлює зростання ролі торгівлі в реалізації міжгалузевого обігу, забезпеченні завершальної стадії процесу відтворення суспільного продукту, задоволенні виробничих й особистих потреб, внаслідок чого зростають вимоги до основоположних принципів організації, механізму функціонування, системи управління, інфраструктури торгівлі. Тому вибір теми рахуємо актуальним і своєчасним. В роботі проаналізовані основні засади теоретико-методичного вивчення роздрібного товарообігу. Багатоаспектність об’єкта зумовлює загальнонаукову інтегрованість його соціально-економічного дослідження: використання комплексного підходу, поєднання традиційних суспільно-географічних методів з економічними. В роботі проведено аналіз геопросторового розміщення підприємств роздрібної торгівлі Волинської області та прослідкована їх динаміка з 2000 року по сьогоднішній день. Виявлені та проаналізовані основні фактори (розвиток інфляції і зменшення купівельної спроможності населення; укрупнення магазинів, що супроводжується зменшенням їх кількості; виникнення он-лайн сервісів торгівлі товарами, що не потребує додаткового відведення торгової площі), що впливають на динаміку спаду підприємств роздрібної торгівлі. В роботі здійснено порівніння об’ємів роздрібного товарообігу на одного жителя поліських і лісостепових районів області, міських і сільських поселень; окреслено основні проблеми та шляхи їх подолання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/16674
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FGEO)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Вісник 25-160-167.pdf623,79 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.