Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/16575
Назва: Психічна травма посттравматичного стресового розладу
Автори: Мельник, Антоній Петрович
Бібліографічний опис: Мельник А. П. Психічна травма посттравматичного стресового розладу : програма вибіркової навчальної дисципліни підготовки магістра галузі знань 05 Соціальні та поведінкові науки, спеціальність 053 Психологія, за освітньою програмою Клінічна психологія / А. П. Мельник ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра практичної та клінічної психології. - Луцьк, 2019. - 9 с.
Дата публікації: жов-2019
Дата внесення: 5-гру-2019
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: психічна травма
травматична пам’ять
травмо-фокусована когнітивно-поведінкова терапія
техніки психічної стабілізації
симптоми ПТСР
клінічна діагностика
Короткий огляд (реферат): Метою вивчення дисципліни є засвоєння знань про критерії діагностики та основні симптоми ПТСР, про типи психічної дезадаптації у ветеранів бойових дій, про методи діагностики та корекції розладів психіки у осіб, що перебували в екстремальних ситуаціях, набуття практичних навиків з вибору необхідних методик та практик, складання програм надання психологічної допомоги при ПТСР. Завдання вивчення дисципліни: сформувати в студентів уявлення про сутність та основну проблематику діагностики та психотерапії ПТСР як окремого виду психологічної практики, а також про їх місце і роль в сучасній психологічній практиці; навчити студентів базовим технікам та стратегіям попередження можливого психологічного неблагополуччя та надання психологічної допомоги у кризових ситуаціях, ситуаціях життєвого вибору та ін.; ознайомити студентів зі специфікою організації та проведення психотерапії ПТСР у різних видах сеттінгу: індивідуальній та груповій формах; дитячої психотерапії.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/16575
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Психологія ПТСР.pdf348,46 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.