Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/16545
Назва: ЄС: проекти з протидії сфабрикованим новинам
Автори: Тихомирова, Євгенія Борисівна
Бібліографічний опис: Тихомирова Є. Б. ЄС: проекти з протидії сфабрикованим новинам // Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії / Східноєвроп. нац. ун-т ім. Лесі Українки. – Луцьк, 2019. - № 1(5). - С. 53-63.
Дата публікації: 2019
Дата внесення: 15-лис-2019
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: дезінформація
ЄС
Польща
Росія
Словаччина
стратегічні комунікації
Чехія
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто проблему наростання гібридних загроз, що виникла внаслідок агресивної політики Росії та створил небезпеку сучасному європейському інформаційному простору. Автор, посилаючись на рішення Єврокомісії щодо протидії гібридним загрозам й аналіз результатів Євробарометру (2018 р.), котрий вивчав обізнаність громадян ЄС і їхнє ставлення до існування підроблених новин та дезінформації в Інтернеті, говорить про актуалізацію досліджуваної проблеми й потребу вивчення інституціональних аспектів протидії сфабрикованим новинам у сучасному інформаційному просторі. У статті досліджено такі Центри протидії дезінформації, як Оперативна робоча група зі стратегічних комунікацій ЄС (East StratCom Task Force) та Європейський центр передового досвіду для протидії гібридним загрозам (European Centre of Excellence for Countering Hybrid Threats), які діють у масштабах ЄС, а також і деякі національні Центри протидії дезінформації, зокрема в Чехії, Словаччині, Польщі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/16545
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FMV)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Міжнародні комунікації 1(5)_2019_53 -63.pdf1,85 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.