Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/16088
Назва: Туристична інфраструктура прикордонних з Білоруссю об’єднаних територіальних громад Волинської області
Автори: Чир, Надія Вікторівна
Качаровський, Роман Євгенович
Антипюк, Олена Володимирівна
Chyr, Nadiia V.
Kacharovskyi, Roman Ye.
Antypiuk, Olena V.
Бібліографічний опис: Чир Н. В., Качаровський Р. Є., Антипюк О. В. Туристична інфраструктура прикордонних з Білоруссю об’єднаних територіальних громад Волинської області // Транскордонне співробітництво як форма розвитку міжнародної інтеграції : тези ІX міжнародного науково-практичного семінару (24 травня 2019 р.). – Луцьк : Інформаційно-видавничий відділ Луцького НТУ, 2019. - С. 120-122.
Дата публікації: тра-2019
Дата внесення: 3-лип-2019
Теми: туристична інфраструктура
Волинська область
інтеграційні процеси
прикордонні території
прикордонне співробітництво
туристичні обєкти
Білорусія
Короткий огляд (реферат): Одним з флагманів по здійсненню децентралізації та утворенню об’єднаних територіальних громад (ОТГ) в державі є Волинська область. Прикордонне її розташування сприяє можливості запозичення позитивного досвіду для місцевого самоврядування, зумовлює розвиток міжрегіонального та транскордонного співробітництва з регіонами сусідніх країн. Важливу роль у даному аспекті відіграє транскордонне об’єднання Єврорегіон «Буг», утворене 29.09.1995 р., в статутних документах якого істотна роль приділяється розвитку тризму на прикордонних територіях. Станом на 01.01.2019 р. у межах Волинської області створено і функціонує 50 ОТГ: 34 сільських, 13 селищних, 3 міських [1]. На прикордонні з Білоруссю у 2016-2017 рр. утворено 4 ОТГ (табл. 1). Важливим чинником функціонування і забезпечення перспективного розвитку галузі туризму в прикордонних з Білоруссю ОТГ відіграє туристична інфраструктура території. Її формують заклади розміщення, харчування, дозвілля і побутового обслуговування, заклади звʼязку, інформаційного забезпечення, транспортна інфраструктура (табл. 2). Саме перспективи подальшої модернізації цих об’єктів є визначальними у стабільному функціонуванні індустрії туризму зазначеного регіону.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/16088
Тип вмісту: Thesis
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FGEO)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Луцьк Семінар.pdf652,37 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.