Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15856
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Карпюк, Тетяна Вячеславівна | - |
dc.contributor.author | Сосницька, Ярослава Сергіївна | - |
dc.contributor.author | Карпюк, Зоя Костянтинівна | - |
dc.contributor.author | Karpiuk, Tetiana V. | - |
dc.contributor.author | Sosnytska, Yaroslava S. | - |
dc.contributor.author | Karpiuk, Zoia K. | - |
dc.date.accessioned | 2019-05-06T09:35:58Z | - |
dc.date.available | 2019-05-06T09:35:58Z | - |
dc.date.issued | 2019-04-11 | - |
dc.identifier.citation | Карпюк Т. В. Сучасний стан та перспективи розвитку органічного сільського господарства регіону (на прикладі Волинської області) / Т. В. Карпюк, Я. С. Сосницька, З. К. Карпюк // Суспільно-географічні чинники розвитку регіонів : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конференції (м. Луцьк, 11–12 квітня 2019 р.) / за ред. Ю. М. Барського, С. О. Пугача ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Вища Школа Оствесфаліє-Ліппе. – Луцьк, 2019. - С. 28-31. | - |
dc.identifier.uri | http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15856 | - |
dc.description.abstract | Останні десятиліття у світі постійно зростає попит на органічну продукцію, насамперед на екологічно безпечні продукти харчування. На сьогодні комерційне органічне сільське землеробство розвивається у 141 країні світу, найбільші площі під ним зайняті в Італії, Іспанії, Франції, Німеччині. Розширення сегменту цієї сфери виробництва зумовлене високою харчовою цінністю органічних продуктів, безпечністю для здоров’я, відсутністю гормонів, генетично модифікованих організмів, антибіотиків і консервантів. Продукція органічного землеробства відзначається якістю, свіжістю, вищими смаковими якостями, містить більше за традиційні аналоги вітамінів, антиоксидантів, поліненасичених жирних кислот, бетакаротину: органічні овочі та фрукти – на 25 %, молоко – на 70 %, молочні продукти органічного походження мають у три рази більше кислот Омега–3 та на 75 % більше бетакаротину. Достатня щоденна норма поліненасичених жирних кислот слугує профілактикою сердецево-судинних захворювань, запалення суглобів, покращує зір, стан шкіри та волосся, попереджує тканини від передчасного старіння. Жиророзчинний вітамін бетакаротин – один із найсильніших антиоксидантів, захищає організм від впливу вільних радикалів, що викликають розвиток онкологічних захворювань. Ці речовини гальмують вироблення стресових гормонів і збільшують кількість серотоніну. | - |
dc.language.iso | uk | uk_UK |
dc.publisher | Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки | - |
dc.subject | Волинська область | uk_UK |
dc.subject | органічне сільське господарство | uk_UK |
dc.subject | сільське господарство | uk_UK |
dc.subject | органічна продукція | uk_UK |
dc.subject | органічні виробники | uk_UK |
dc.title | Сучасний стан та перспективи розвитку органічного сільського господарства регіону (на прикладі Волинської області) | uk_UK |
dc.type | Conference Abstract | - |
dc.identifier.udc | 911.3(477.82):338.431 | - |
Розташовується у зібраннях: | Наукові роботи (FGEO) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Стаття Карпюк Таня.pdf | 486,69 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.