Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15856
Назва: Сучасний стан та перспективи розвитку органічного сільського господарства регіону (на прикладі Волинської області)
Автори: Карпюк, Тетяна Вячеславівна
Сосницька, Ярослава Сергіївна
Карпюк, Зоя Костянтинівна
Karpiuk, Tetiana V.
Sosnytska, Yaroslava S.
Karpiuk, Zoia K.
Бібліографічний опис: Карпюк Т. В. Сучасний стан та перспективи розвитку органічного сільського господарства регіону (на прикладі Волинської області) / Т. В. Карпюк, Я. С. Сосницька, З. К. Карпюк // Суспільно-географічні чинники розвитку регіонів : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конференції (м. Луцьк, 11–12 квітня 2019 р.) / за ред. Ю. М. Барського, С. О. Пугача ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Вища Школа Оствесфаліє-Ліппе. – Луцьк, 2019. - С. 28-31.
Дата публікації: 11-кві-2019
Дата внесення: 6-тра-2019
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: Волинська область
органічне сільське господарство
сільське господарство
органічна продукція
органічні виробники
Короткий огляд (реферат): Останні десятиліття у світі постійно зростає попит на органічну продукцію, насамперед на екологічно безпечні продукти харчування. На сьогодні комерційне органічне сільське землеробство розвивається у 141 країні світу, найбільші площі під ним зайняті в Італії, Іспанії, Франції, Німеччині. Розширення сегменту цієї сфери виробництва зумовлене високою харчовою цінністю органічних продуктів, безпечністю для здоров’я, відсутністю гормонів, генетично модифікованих організмів, антибіотиків і консервантів. Продукція органічного землеробства відзначається якістю, свіжістю, вищими смаковими якостями, містить більше за традиційні аналоги вітамінів, антиоксидантів, поліненасичених жирних кислот, бетакаротину: органічні овочі та фрукти – на 25 %, молоко – на 70 %, молочні продукти органічного походження мають у три рази більше кислот Омега–3 та на 75 % більше бетакаротину. Достатня щоденна норма поліненасичених жирних кислот слугує профілактикою сердецево-судинних захворювань, запалення суглобів, покращує зір, стан шкіри та волосся, попереджує тканини від передчасного старіння. Жиророзчинний вітамін бетакаротин – один із найсильніших антиоксидантів, захищає організм від впливу вільних радикалів, що викликають розвиток онкологічних захворювань. Ці речовини гальмують вироблення стресових гормонів і збільшують кількість серотоніну.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15856
Тип вмісту: Conference Abstract
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FGEO)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття Карпюк Таня.pdf486,69 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.