Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15824
Назва: Історія одягу і моди
Автори: Дмитренко, Алла Адамівна
Dmytrenko, Alla A.
Бібліографічний опис: Дмитренко А. А. Історія одягу і моди : програма вибіркової навчальної дисципліни підготовки магістрів галузі знань 02 «Культура і мистецтво»; спеціальності 027 «Музеєзнавство, пам’яткознавство», за освітньо-професійною програмою «Музеєзнавство, пам’яткознавство, культурний туризм» / А. А. Дмитренко ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра документознавства і музейної справи. - Луцьк, 2019. - 57 с.
Дата публікації: лют-2019
Дата внесення: 5-кві-2019
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: одяг
мода
костюм
вбрання
стиль
тканини
кольори
декорування
чоловічий костюм
жіночий костюм
взуття
гігієна
косметика
зачіски
головні убори
прикраси
українське вбрання
ідеал краси
Короткий огляд (реферат): Дисципліна «Історія одягу і моди» належить до переліку вибіркових навчальних дисциплін і спрямована на оволодіння студентами знаннями про закономірності та стильові особливості розвитку історичного костюму Єгипту та Європи від Античності до початку ХХІ століття, особливості комплексів одягу України та вплив європейської моди на український костюм; використання набутих знань в різних формах музейної діяльності : науково-фондовій, науково-дослідній, експозиційній та ін. Мета навчальної дисципліни : формування у студентів знань, умінь та навичок з питань історичного розвитку одягу та моди та використання набутих знань у різних формах фондової, науково-дослідної, експозиційної та культурно-масової роботи музеїв. Основними завданнями навчальної дисципліни є : вивчення особливостей культури і мистецтва певної епохи, країни; естетичного ідеалу різних історичних епох; загального художнього стилю даної країни; стильових особливостей розвитку моди і зміни основних форм костюму; матеріалів для костюму; характерних для кожної епохи колірних поєднань і символіки основних кольорів в різних державах у різні історичні періоди; основних компонентів костюму різних епох і країн; особливостей взуття, зачісок, головних уборів і прикрас різних епох і країн; аналіз особливостей розвитку одягу і моди в Україні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15824
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Istoriia odiahu i mody_2019.pdf1,27 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.