Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15745
Назва: Основи психолінгвістики
Автори: Коструба, Наталія Сергіївна
Kostruba, Nataliia S.
Бібліографічний опис: Коструба Н. С. Основи психолінгвістики : програма вибіркової навчальної дисципліни підготовки бакалавра, напряму 6.030102 «Психологія» та 6.030103 «Практична психологія» / Н. С. Коструба ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра загальної і соціальної психології та соціології. - Луцьк, 2019. - 9 с.
Дата публікації: лют-2019
Дата внесення: 22-бер-2019
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: психолінгвістика
психологія мови
психосемантика
етнопсихолінгвістика
Короткий огляд (реферат): Метою викладання навчальної дисципліни «Основи психолінгвістики» є ознайомлення студентів з провідними теоріями, концепціями та напрямами психолінгвістики. Основними завданнями вивчення є засвоєння знань та набуття навичок і вмінь у галузі психолінгвістики. Курс психолінгвістики становить одну з необхідних дисциплін у системі підготовки психологів. Психолінгвістика - це наука про мовленнєву діяльність людей в психологічних та лінгвістичних аспектах, зокрема експериментальне дослідження психологічної діяльності суб’єкта у засвоєнні та використанні системи мови як організованої та автономної системи. Саме така наука інтегративного типу здатна розкрити таємниці знання як індивідуального, так і колективного; пояснити способи оволодіння та користування ним у процесі міжособистісного та міжкультурного пізнання. У фокусі уваги психолінгвістики - індивід у комунікації. Одним з основних положень психолінгвістики як когнітивної дисципліни є когнітивна обробка інформації, що надходить з органів чуття, яка відбувається на основі сформованих у індивіда ментальних репрезентацій.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15745
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Основи психолінгвістики Коструба.pdf1,16 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.