Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15581
Назва: Свобода віросповідання
Автори: Борейко, Юрій Григорович
Boreiko, Yurii H.
Бібліографічний опис: Борейко Ю. Г. Свобода віросповідання : програма вибіркової навчальної дисципліни підготовки магістрів галузі знань 03 Гуманітарні науки, спеціальності 031 Релігієзнавство, освітньої програми «Релігієзнавство» / Ю. Г. Борейко ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра філософії та релігєзнавства. - Луцьк, 2018. - 12 с.
Дата публікації: вер-2018
Дата внесення: 22-лют-2019
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: свобода совісті
свобода віросповідання
свобода релігії
свобода церкви
толерантність
державно-церковні відносини
Короткий огляд (реферат): Програма навчальної дисципліни «Свобода віросповідання» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістра спеціальності «Релігієзнавство», за освітньою програмою «Релігієзнавство». Програма дисципліни містить один змістовий модуль: Свобода віросповідання як фундаментальне право людини. Предметом вивчення навчальної дисципліни є свобода віросповідання як одне з фундаментальних прав і свобод людини. Метою курсу є формування цілісного уявлення про свободу віросповідання як філософську, правову та релігієзнавчу категорію, ознайомлення студентів із колом проблем, пов’язаних із свободою совісті в Україні та світі; розвиток національної свідомості студентів; виховання патріотичних і морально-етичних переконань, толерантного ставлення до представників різних віросповідань. Завдання курсу полягають у виявленні змісту поняття свободи віросповідання, окресленні основних проблемних питань досліджень свободи совісті, з’ясуванні характеру свободи совісті і державно-церковних відносин у сучасній Україні, аналізі специфіки української моделі державно-церковних відносин, формуванні світоглядних орієнтирів, спрямованих на самовизначення людини в сучасних релігійних процесах. формувати вміння застосовувати набуті знання у повсякденній діяльності, для орієнтації в суспільно-політичному житті, оцінки явищ і подій сучасності, пов’язаних із свободою віросповідання в Україні та світі. Вивчення курсу грунтується на міжпредметних зв’язках з іншими релігієзнавчими дисциплінами, філософією, політологією, соціологією, історією, правознавством.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15581
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Svoboda virospovid.pdf684,68 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.