Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15549
Назва: Методологія та організація наукових досліджень в галузі
Автори: Поляков, Володимир Германович
Poliakov, Volodymyr H.
Бібліографічний опис: Поляков В. Г. Методологія та організація наукових досліджень в галузі : програма нормативної навчальної дисципліни підготовки магістрів галузі знань 03 Гуманітарні науки, спеціальності 033 Філософія освітньої програми Філософія, суспільна аналітика; спеціальності 031 Релігієзнавство, освітньої програми Релігієзнавство, міжконфесійні відносини / В. Г. Поляков ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра філософії та релігєзнавства. - Луцьк, 2018. - 34 с.
Дата публікації: жов-2018
Дата внесення: 31-січ-2019
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: методологія
організація
дослідження
наукове пізнання
емпіричний рівень
теоретичний рівень
Короткий огляд (реферат): Змістом навчального курсу «Методологія та організація наукових досліджень в галузі» є виклад студентам сучасного рівня розвитку методології, логіки та організації наукової діяльності в умовах інтенсивного розгортання процесів диференціації та інтеграції наукового знання. Це досягається шляхом висвітлення головної проблематики щодо основ наукових досліджень. Завданнями курсу є: показати місце і роль організації науки у структурі наукового пізнання; розкрити структуру і рівні наукового знання і пізнання; ознайомити із загальними принципами і методами, що застосовуються у сучасній методології науки; ознайомити з головними елементами наукового дослідження та основами його плануванням; охарактеризувати відмінності основних форм емпіричного дослідження; охарактеризувати відмінності основних форм теоретичного дослідження; розкрити основи логіки та організації наукової діяльності; розкрити значення інформаційних технологій і роль впровадження результатів наукового дослідження у практику. Слід також звернути увагу на те, що молоді вчені, які приходять у науку (студенти старших курсів й магістранти), потребують чіткого уявлення про повний арсенал методичних, методологічних і організаційних засобів, можливостей і досягнень сучасної наукової діяльності. З цією метою у навчальні плани підготовки фахівців різних спеціальностей впроваджена дисципліна «Методологія та організація наукового дослідження». Але різні концептуальні особливості навчальних планів обумовлюють певні відмінності у назвах зазначеного курсу, зокрема його інколи іменують як «Організація наукового дослідження», «Методологія і логіка наукового дослідження в галузі», «Філософія і організація наукового дослідження», «Логіка наукового дослідження» та ін. Зрозуміло, що подібні розбіжності у назвах курсів разом з тим не можуть елімінувати того загального змісту, якій обумовлений суттю і метою загальнонаукової підготовки майбутнього вченого до ефективного наукового дослідження.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15549
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Metod_Logic_NDoslid.pdf1,16 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.