Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15528
Назва: Церква і держава в сучасному суспільстві
Автори: Борейко, Юрій Григорович
Boreiko, Yurii H.
Бібліографічний опис: Борейко Ю. Г. Церква і держава в сучасному суспільстві : програма нормативної навчальної дисципліни підготовки магістрів галузі знань 03 Гуманітарні науки, спеціальності 031 Релігієзнавство, освітньої програми «Релігієзнавство, міжконфесійні відносини» / Ю. Г. Борейко ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра філософії та релігєзнавства. - Луцьк, 2018. - 13 с.
Дата публікації: вер-2018
Дата внесення: 22-січ-2019
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: церква
держава
сучасне суспільство
державно-церковні відносини
церква і держава в Україні
релігійно-правові системи
Короткий огляд (реферат): Програма навчальної дисципліни «Церква і держава в сучасному суспільстві» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістра спеціальності «Релігієзнавство», за освітньою програмою «Релігієзнавство, міжконфесійні відносини». Програма дисципліни містить два змістових модулі: 1) Становлення державно-церковних відносин; 2) Церква і держава в сучасному світі. Предметом вивчення навчальної дисципліни є взаємодія церкви і державних інституцій в умовах сучасного суспільства. Мета викладання дисципліни – вивчення державно-церковних відносин шляхом компаративного аналізу взаємодії держави і церкви у конкретно-історичних умовах та функціонування моделей державно-церковних відносин у сучасному світі. Завдання курсу полягають у виявленні генези державно-церковних відносин, компаративному аналізі моделей державно-церковних відносин у контексті розвитку сучасного суспільства; вивченні міжнародна нормативно-правова база в забезпеченні державно-церковних відносин; дослідженні специфіки державно-церковні відносини в Україні; порівняння особливостей релігійно-правових систем сучасності. Вивчення курсу грунтується на міжпредметних зв’язках з іншими релігієзнавчими дисциплінами, філософією, політологією, соціологією, історією, правознавством.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15528
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Церкв_держ_сучасн_сусп.pdf660,25 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.