Please use this identifier to cite or link to this item: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15483
Title: Культурна пам’ять і освіта : програма нормативної навчальної дисципліни
Authors: Возняк, Сергій Степанович
Vozniak, Serhii S.
Bibliographic description (Ukraine): Возняк С. С. Культурна пам’ять і освіта : програма нормативної навчальної дисципліни / С. С. Возняк; Східноєвроп. нац. ун-т ім. Лесі Українки , факультет культури і мистецтв, кафедра культурології та хореографічного мистецтва.– Луцьк: Вежа-Друк, 2018. – 16 с.
Issue Date: 2018
Date of entry: 14-Jan-2019
Publisher: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Keywords: пам'ять
етимологія
семантика
культура
Abstract: Робоча програма навчальної дисципліни “Культурна пам’ять і освіта” складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістрів спеціальності “Культурологія”. Предметом вивчення навчальної дисципліни є освіта як форма культури та культурна пам’ять як спосіб культурного буття. Вивчення курсу передбачає використання знань, набутих із таких навчальних дисциплін як релігієзнавство, філософія, історія культури тощо. Метою викладання навчальної дисципліни “Культурна пам’ять і освіта” є висвітлення онтологічного змісту культури, аналіз специфіки освітньої діяльності як змістової та сутнісної складової культури. Основними завданнями вивчення дисципліни “Культурна пам’ять і освіта” є формування навичок культурологічного аналізу освіти, його структурних та функціональних характеристик на базі ґрунтовного вивчення культурно-історичних джерел та наукової літератури; цілісне бачення освіти як складного, універсального, багаторівневого культурного феномену; осмислення еволюції освітньої діяльності в контексті розвитку культури, осмислення ролі культурної пам’яті в структурі й змістові освіти.
Description: Програма навчальної дисципліни «Культурна пам’ять і освіта» для студентів галузі знань 03 Гуманітарні науки, спеціальності 034 Культурологія, освітня програма (спеціалізація) Культурологія
URI: http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15483
Content type: Training program
Appears in Collections:Навчально-методичні матеріали (FKiM)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vozniak_kultura.pdf450,35 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.