Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15238
Назва: Визначення морфометричних параметрів Повчанської височини засобами ГІС
Автори: Кононюк, Володимир
Фесюк, Василь
Бібліографічний опис: Кононюк, В. Визначення морфометричних параметрів Повчанської височини засобами ГІС / В. Кононюк, В. Фесюк // Науковий вісник Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки. Серія : Географічні науки / Східноєвроп. нац. ун-т ім. Лесі Українки ; редкол.: Н. Н. Коцан. - Луцьк, 2015. - № 14 (315). - С. 23-29
Дата публікації: 2015
Дата внесення: 4-гру-2018
Видавництво: Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки
Теми: моделювання
модель
розчленування
морфометричні характеристики
геоінформаційні технології
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано можливості моделювання морфометричних параметрів Повчанської височини (Рівненська область) за допомогою геоінформаційних технологій. Охарактеризовано методичні підходи, використані для створення цифрових моделей унікальних регіонів. Визначено основні етапи створення електронних карт та розкрито підходи до представлення даних засобами векторних і растрових моделей. Проаналізовано основні проблеми, які можуть виникати під час побудови коректної цифрової моделі рельєфу та подання способів їх розвʼязання. За допомогою аналізу картографічних, літературних і фондових матеріалів оцінено передумови виникнення, характеру поширення, густоту й стан форм лінійної ерозії досліджуваної території. Вивчено вертикальне та горизонтальне розчленування рельєфу й створені на основі отриманої інформації цифрові моделі параметрів рельєфу території. Проаналізовано причини розвитку сучасних екзогенних процесів Повчанської височини.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15238
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Серія "Географічні науки", 2015, № 14 (315)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
5.pdf979,1 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.