Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15217
Назва: Соціологія міста та села
Автори: Сардачук, Марина Сергіївна
Sardachuk, Maryna S.
Бібліографічний опис: Сардачук М. С. Соціологія міста та села: робоча програма нормативної навчальної дисципліни підготовки магістра галузі знань 05 Соціальні та поведінкові науки спеціальність 054 Соціологія освітня програма (спеціалізація) Соціологія / М. С. Сардачук ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Кафедра соціології та соціальної роботи. - Луцьк, 2016. - 17 с.
Дата публікації: 2016
Дата внесення: 4-гру-2018
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: місто
село
урбанізація
Короткий огляд (реферат): Соціум за просторовою архітектонікою складається з урбаністичної та сільської поселенської мережі. В соціологічному знанні специфіка перебігу соціальних процесів у місті та селі вивчається соціологією міста та села. Соціологія міста та села – складова галузевої соціології, що як наука має усталене визначення об’єкта, предмета та чітку понятійну структуру. Як міждисциплінарна наука, вона виникла на межі досліджень міського та сільського життя в історії, соціології, демографії, етнографії, культурної антропології, економічної теорії, політології і має на меті вивчення багатогранних соціальних процесів міста та села в їх реальному функціонуванні. Методичні поради містять тематичний план курсу “Соціологія міста та села”. Зміст лекцій, плани семінарських занять та завдання на самостійну роботу, список рекомендованої літератури, орієнтовні питання до заліку, а також методичні вказівки до виконання реферативної роботи з навчальної дисципліни. Курс розрахований на ознайомлення студентів з потужним соціокультурним пластом історії українського міста та села та особливостями становлення і розвитку соціології міста та села, її значенням для розвитку самої соціології міста та села та соціальної роботи на селі. Перелік і порядок засвоєння тем подано у наведеному нище тематичному плані курсу. Контрольні питання для перевірки знань одночасно є анотованим змістом знань з основних проблем, якими повинен володіти студент у межах кожної теми. З цією метою передбачається лише той мінімум літератури, який може дати змогу студенту зорієнтуватися у проблематиці, для подальшої самостійної праці у бібліотечних каталогах, роботі з інформаційного пошуку необхідних джерел, їх систематизації. На нашу думку, це дало б змогу представити у науковій формі результати відповідей на питання, що заплановані у розділі самостійної роботи. До кожної лекції додається список додаткових запитань для самостійної перевірки знань. Враховуючи, що студентам читають багато фахових дисциплін, де значна увага приділяється емпіричному рівню розвитку соціологічного знання, у курсі “Соціологія міста та села” ці питання порушуються у зв’язку з необхідністю з’ясування особливостей використання методів збирання первинної соціологічної інформації в міській та сільській місцевостях.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15217
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Соціологія міста та села.pdf610,21 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.