Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15174
Назва: Архівознавство
Автори: Петрович, Валентина Василівна
Petrovych, Valentyna V.
Бібліографічний опис: Петрович В. В. Архівознавство : програма нормативної навчальної дисципліни підготовки бакалавра, галузі знань 02 «Культура», спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», за освітньою програмою «Документаційне забезпечення управління та інформаційно-аналітична діяльність» / В. В. Петрович ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра документознавства і музейної справи. - Луцьк, 2018. - 35 c.
Дата публікації: жов-2018
Дата внесення: 28-лис-2018
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: архівознавство
Національний архівний фонд
архівна україніка
архівна система
система архівних установ
архівне описування
архівна евристика
архівна інформація
архівна справа
архівний маркетинг
Короткий огляд (реферат): Дисципліна «Архівознавство» належить до переліку нормативних навчальних дисциплін підготовки бакалаврів за спеціальністю 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», освітньою програмою «Документаційне забезпечення управління та інформаційно-аналітична діяльність» і спрямована на: ознайомлення студентів з теоретичними та практичними навичками щодо організації архівної справи, закономірностями її становлення й розвитку, науковими засадами експертизи цінності документів, організацією документів Національного архівного фонду, архівним описуванням, створенням довідкового апарату, зберіганням та використанням відомостей, що містяться в архівних документах. Мета навчальної дисципліни: формування історичного мислення студентів на основі системи наукових знань про архіви, архівну справу, її історію, теорію і практику, її правові та економічні засади. Сприяє підготовці фахівців для архівних установ, яким у науковій і практичній діяльності доводиться вирішувати проблеми архівістики. Дає необхідні знання для документознавців, адже їх професія потребує знань і практичних навичок роботи з усіма видами історичних джерел, насамперед – з архівними документами. При цьому особлива увага звертається на формування вміння поєднувати дані джерел та робити узагальнюючі висновки. Формуванню уявлень про систему складових історичного процесу, всі події якого пов’язані з вивченням документальних матеріалів, що виступають у даному випадку однією із суттєвих ознак історичної інформації про історію певного регіону. Важливим є також напрямок формування вмінь застосовувати отримані знання у практичній роботі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15174
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
arkhivozn_vo.pdf907,59 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.