Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15170
Назва: Музейна етика
Автори: Чибирак, Світлана Вікторівна
Chybyrak, Svitlana V.
Бібліографічний опис: Чибирак С. В. Музейна етика : програма нормативної навчальної дисципліни підготовки магістра спеціальності 027 «Музеєзнавство, пам’яткознавство», освітньої програми «Музеєзнавство, пам’яткознавство, культурний туризм» / С. В. Чибирак ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра документознавста і музейної справи. - Луцьк, 2018. - 16 с.
Дата публікації: жов-2018
Дата внесення: 28-лис-2018
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: етика
музейна етика
професійна поведінка
кодекс музейної етики
Іnternational council of museums (ICOM)
Короткий огляд (реферат): Дисципліна «Музейна етика» належить до переліку нормативних навчальних дисциплін. У ній передбачено вивчення трьох змістових модулів. Перший з них дасть змогу студентам отримати загальні знання етики, вивчити історичні етапи формування цієї науки, засвоїти основні категорії, поняття та терміни. Другий змістовий модуль передбачає вивчення: вербальних та невербальних методів спілкування; способів налагодження комунікації між предметом та відвідувачем, гостем музею та екскурсоводом, працівником і керівництвом музею, меценатом чи спонсором і музейником, музейним товариством та ринком музейних творів, професійним музейним товариством і суспільством, а також створення сприятливого клімату в колективі музею; ділової атрибутики. Третій – зорієнтований на формування професійних якостей у студентів, знання етичних вимог до працівників музею, аналіз кодексу музейної етики, що сформувала ІСОМ (Іnternational council of museums, Міжнародна рада музеїв), та кодексу реставратора, вміння професійно реагувати на проблему чи подію, застосовувати отриманні теоретичні знання у практичній роботі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15170
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
etyka.pdf965,08 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.