Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15146
Назва: Лексикологія: програма нормативної навчальної дисципліни підготовки
Автори: Рись, Лариса Федорівна
Rys, Larysa F.
Бібліографічний опис: Рись Л. Ф. Лексикологія: програма нормативної навчальної дисципліни / Л. Ф. Рись ; Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, факультет іноземної філології, кафедра німецької філології. – Луцьк : СНУ імені Лесі Українки, 2018 - 12 с.
Дата публікації: 2018
Дата внесення: 26-лис-2018
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: слово
лексичне значення слова
полісемія
синонімія
омонімія
словотвір
запозичення
семантична деривація
фразеологія
лексикографія
Короткий огляд (реферат): Лексикологія є складовою частиною мовознавчої науки, яка займається дослідженням як окремих мовних знаків (морфем, слів, сталих словосполучень), так і словникового складу мови в цілому. Провідною ідеєю курсу «Лексикологія німецької мови» є поглиблення знань студентів про семантичні і функціональні особливості мовних одиниць, які сприяють вдосконаленню навичок усної та письмової комунікації. Метою курсу є опанування студентами як традиційних, так і новітніх теоретичних і практичних знань з лексикології з точки зору наукових досягнень сучасного вітчизняного та зарубіжного мовознавства та формування у майбутніх фахівців основ наукового мислення з перспективою використання матеріалів курсу в практиці викладання німецької мови в освітніх закладах різного рівня. Курс лексикології передбачає вивчення слова як основної одиниці мови, його морфемної структури; значення слова, зміни значення слова та різних типів значень; сталих сполучень слів фразеологічного та нефразеологічного характеру; основних способів збагачення словникового складу мову, таких як словотвір, запозичення; генетичний, історичний аналіз словникового фонду сучасної німецької мови; а також дослідження проблем лексико- та фразеографії сучасної німецької мови.
Опис: Програма навчальної дисципліни «Лексикологія» розроблена згідно з вимогами кредитно-модульної системи організації навчального процесу та призначена для студентів 3-го курсу спеціальності "035 Філологія" освітньої програми "Мова і література (німецька). Переклад" факультету іноземної філології СНУ імені Лесі Українки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/15146
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FIF)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
lex_filol.pdf428,47 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.