Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/14871
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБегун, Світлана Іванівна-
dc.contributor.authorВорона, Ольга А.-
dc.contributor.authorBegun, Svitlana I.-
dc.contributor.authorVorona, Olha A.-
dc.date.accessioned2018-11-02T11:13:53Z-
dc.date.available2018-11-02T11:13:53Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationБегун С. І. Особливості нарахування та списання торгoвої націнки на підприємствах ресторанного господарства / С. І. Бегун, О. А Ворона // Економічні науки. Серія «Облік і фінанси» : зб. наук. пр. / Луцький нац. техн. ун-т. ; відп. ред. З. В. Герасимчук. – Луцьк, 2014. – Вип. 11(41) – Ч. 2. – С. 40–46.uk_UK
dc.identifier.otherУДК 657-
dc.identifier.urihttp://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/14871-
dc.description.abstractУ статті розглянуто особливості нарахування та списання торговельної націнки на підприємствах ресторанного господарства, наведені підходи до встановлення продажної ціни продукції. Recently conduct restaurants become more popularity. A restaurant is a business which prepares and serves food and drink to customers in return for money, either paid before the meal, after the meal, or with an open account. The successful operation of the restaurant, café and bars depends largely on accounting. In the conduct of accounting in the restaurant industry, special attention should be paid to the account of trade margin. The article deals with the features of charges and write-offs of trade margins on the restaurants and catering enterprises. Before the company independently chooses on which accounting price (buying or selling) is accounting for goods and products. In practice, there are two approaches to setting the selling price of products and determination of margins. First, a direct method is determined based on expenditures and expected profits. Second, the inverse calculation, according to which, a fixed price, retail margin and the amount of VAT calculated inverse method. As for writing off trade margin, it is written off by the method of "reverse". However, questions remain about unresolved the informative apparatus, there is lack of method of accounting trade margin for restaurants and catering enterprises, and therefore restaurants institution has sole discretion to choose the method of trade margin.uk_UK
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherЛуцький національний технічний університетuk_UK
dc.subjectпідприємство ресторанного господарстваuk_UK
dc.subjectроздрібні ціниuk_UK
dc.subjectторгова націнкаuk_UK
dc.subjectціна реалізаціїuk_UK
dc.subjectсписання торговельної націнкиuk_UK
dc.subjectметод сторноuk_UK
dc.subjectthe restaurant business enterpriseuk_UK
dc.subjectthe retail priceuk_UK
dc.subjectthe retail marginuk_UK
dc.subjectthe selling priceuk_UK
dc.subjectwriting off the retail marginuk_UK
dc.subjectthe reversal methoduk_UK
dc.titleОсобливості нарахування та списання торгoвої націнки на підприємствах ресторанного господарстваuk_UK
dc.title.alternativeFeatures of charges and writing off the retail margin in the restaurnt business enterpriseuk_UK
dc.typeArticleuk_UK
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FEU)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Begun_ Vorona_Features Of Charges And Writing Off.pdf363,7 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.