Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/14778
Назва: Методика і техніка політичних досліджень
Автори: Байрак, Сергій Олександрович
Bairak, Serhii O.
Бібліографічний опис: Байрак С. О. Методика і техніка політичних досліджень : програма нормативної навчальної дисципліни підготовки бакалавра, спеціальність «052 Політологія», освітньої програми «Політологія та державне управління»/ С. О. Байрак ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки. - Луцьк, 2018. - 35 с.
Дата публікації: 2018
Дата внесення: 18-жов-2018
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: Політичне дослідження
рівні політологічного знання
громадська думка
план і програма політичного дослідження
опитування
спостереження
інтерв’ю
анкетування
пресове і телевізійне опитування
телефонне і поштове опитування
експертне опитування
метод аналізу документів
Короткий огляд (реферат): Нормативний курс «Методика і техніка політичних досліджень» розрахована на 150 годин. З них 34 години лекційних, 34 години практичних занять, 70 годин самостійної і 12 годин консультацій. Курс передбачає поточний контроль у формі індивідуального опитування, проведення самостійного політичного дослідження і завершується складанням екзамену. Курс «Методика і техніка політичних досліджень» ставить своєю метою оволодіння студентами методологією і методами політичних досліджень, їх ознайомлення з широким спектром наукового інструментарію, який використовується у сучасних дослідженнях політичної дійсності, оцінках і прогнозуванні політичних процесів. Завданнями курсу є поглиблення знань студентів, одержаних ними в результаті засвоєння теоретичних курсів дисциплін політологічного циклу; отримання навиків самостійної аналітичної роботи у сфері політичної практики; формування умінь використовувати прикладний дослідницький інструментарій для аналізу поточних політичних процесів. Змістом курсу є: зміст і завдання курсу «Методика і техніка політичних досліджень», рівні політичного знання, методологія, методи і функції політичного дослідження, громадська думка як об’єкт політичного аналізу, підготовка політичного дослідження, план і програма політичного дослідження, організація і проведення політичного дослідження, опитування як метод збирання політичної інформації, інтерв’ю – метод збору політичної інформації, анкетування як метод опитування, телефонне і поштове опитування, пресове і телевізійне опитування, експертне опитування, метод спостереження у політичному дослідженні, метод аналізу документів, джерела і застосування зведених даних, аналіз і узагальнення результатів політологічного дослідження.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/14778
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2018 Програма Методика і техніка пол досл.pdf1,02 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.