Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/14777
Назва: Міжнародні організації в системі політичних відносин
Автори: Байрак, Сергій Олександрович
Bairak, Serhii O.
Бібліографічний опис: Байрак С. О. Міжнародні організації в системі політичних відносин : програма вибіркової навчальної дисципліни підготовки магістра, спеціальність «052 Політологія», освітньої програми «Політологія» / С. О. Байрак ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки. - Луцьк, 2018. - 22 с.
Дата публікації: 2018
Дата внесення: 18-жов-2018
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: Міжнародні організації
міжнародні відносини
Ліга Націй
Європейський Союз
Організація Об’єднаних Націй
Міжурядові регіональні організації
Військово-політичні організації
неурядові міжнародні організації
Короткий огляд (реферат): Навчальна дисципліна є складовою частиною комплексу дисциплін, знання яких необхідно фахівцеві зі спеціальності «Політологія». Міжнародні організації є дієвим регулятором міжнародних відносин, зокрема в політичній сфері. Їхнє значення як інституційних одиниць міжнародної політики дедалі зростає. Зараз практично всі держави світу – від найпотужніших до невеликих і таких, економічний та політичний рівень яких ще невисокий, – об’єднуються у світовій мережі міжнародних організацій. Процес глобалізації, що невпинно поширюється й охоплює практично усі сфери політичної діяльності, створює умови для формування наднаціональних структур регулювання політичних відносин, і міжнародні організації є найактивнішим інструментом такого регулювання. Актуальність вивчення дисципліни визначається також сучасною практичною діяльністю України в міжнародних організаціях і перспективами її залучення до широкого кола співтовариств. Метою викладання навчальної дисципліни є засвоєння студентами знань про історію становлення та умови виникнення міжнародних установ та організацій, їх природу та роль, механізми і особливості функціонування; дослідження методів, інструментів, структур та видів їх діяльності; визначення особливостей та перспектив участі України в міжнародних структурах. У процесі вивчення курсу студент ознайомлюється з: організаційними інститутами багатостороннього регулювання міжнародних відносин, історією їх становлення, організаційною структурою, засадами функціонування, проблемами та перспективами розвитку; напрямами і формами впливу міжнародних установ і організацій на відносини між країнами світу; виявленням раціональних форм та окресленням послідовності етапів участі України в діяльності міжнародних організацій. В рамках курсу студенти освоюють понятiйно-термiнологiчний апарат, класифiкацiю мiжнародних органiзацiй; основні напрямки, механізми дiяльностi та роль свiтових й регiональних органiзацiй; правовi засади створення та функціонування мiжнародних органiзацiй; iсторiю утворення мiжнародних органiзацiй; форми взаємодії незалежноiї Украни з міжнародними органiзацiями тощо.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/14777
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2018 програма - Байрак С. О. Міжнародні установи та організації.pdf924,92 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.