Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/14773
Назва: Загальна психологія
Автори: Журавльова, Олена Вікторівна
Zhuravlova, Olena V.
Бібліографічний опис: Журавльова О. В. Загальна психологія : програма нормативної навчальної дисципліни підготовки бакалавра спеціальності 053 Психологія освітньої програми (спеціалізації) Психологія, Практична психологія / О. В. Журавльова ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра загальної та соціальної психології і соціології. - Луцьк, 2018. - 15 с.
Дата публікації: кві-2018
Дата внесення: 18-жов-2018
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: предмет загальної психології
психологічні явища
дослідження в психології
психологічний аналіз особистості
Короткий огляд (реферат): Предметом вивчення навчальної дисципліни «Загальна психологія» є основні теоретичні категорії, феноменологія та загальні закономірності психічних процесів і явищ. Навчальна дисципліна «Загальна психологія» є фундаментальною основою для всіх наступних навчальних дисциплін професійного спрямування студентів психологів. Вивчення курсу пов’язані зі знаннями, які студенти паралельно отримують при вивченні таких дисциплін, як «Вступ до спеціальності», «Біологія людини». Курс є системоформуючим, який слугує основою вивчення всіх інших психологічних дисциплін. Знання отримані при вивченні даного курсу використовується при вивченні таких дисциплін як «Психодіагностика», «Вікова психологія», «Патопсихологія», «Соціальна психологія», «Математичні методи в психології» та ін. Метою викладання навчальної дисципліни «Загальна психологія» полягає в тому, щоб детально ознайомити студентами з основними підходами і напрямками вивчення і розуміння природи і складових частин пізнавальної сфери психіки, які сформувались в сучасній психології. Основними завданнями вивчення дисципліни «Загальна психологія» є формування у студентів цілісної системи знань про основні психологічні явища та їх теоретичні моделі, як основи фахової компетентності; засвоєння студентами категоріально - понятійного апарату сучасної психологічної науки та формування вмінь його релевантного застосування; побудова структурування теоретичного-методологічного фундаменту для освоєння студентами всіх інших психологічних дисциплін; отримання студентами первинних знань про дослідження в психології і елементарних навичок їх проведення в умовах лабораторії. Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів: 1. Предмет загальної психології та основні методологічні проблеми. 2. Розвиток психіки та свідомості. 3. Психологічний аналіз особистості та діяльності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/14773
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Загальна психологія.pdf5,93 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.