Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/14735
Назва: Об’єкти та території Смарагдової мережі Волинської області
Автори: Фесюк, Василь Олександрович
Мороз, Ірина Анатоліївна
Карпюк, Зоя Костянтинівна
Полянський, Сергій Володимирович
Фесюк, Віктор Олександрович
Fesiuk, Vasyl O.
Moroz, Iryna A.
Karpiuk, Zoia K.
Polianskyi, Serhii V.
Fesiuk, Viktor O.
Бібліографічний опис: Фесюк В. О., Мороз І. А, Карпюк З. К., Полянський С. В., Фесюк В. О. Об’єкти та території Смарагдової мережі Волинської області // Природні ресурси регіону: проблеми використання, ревіталізації та охорони : матеріали III-ого міжнародного наукового семінару (Львів, 5–7 жовтня 2018 р.). – Львів : Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2018. - С. 338-342.
Дата публікації: 5-жов-2018
Дата внесення: 11-жов-2018
Видавництво: Львівський національний університет імені Івана Франка
Теми: Емеральд (Смарагдова мережа)
Бернська конвенція
Волинська область
природний заповідник
Короткий огляд (реферат): Останнім часом в науковій періодиці багато уваги приділяється питанням вивчення об’єктів та територій Смарагдової мережі. Як відомо, мережа Емеральд (Смарагдова мережа) створюється на теренах країн-членів та державспостерігачів Бернської конвенції. До їх складу входять 28 держав членів ЄС, 19 інших європейських країн і 4 африканські держави. Бернська Конвенція про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі (Convention on the Conservation of European Wildlife and Natural Habitats) від 1979 р. набула чинності 1.06.1982 р. Україна приєдналась до Бернської конвенції згідно з Законом України «Про приєднання до Конвенції 1979 р. про охорону дикої флори і фауни і природних середовищ існування в Європі» від 29.10.1996 р. Через неузгодження певних юридичних формальностей Україна протягом 1996-1998 р.р. брала участь у роботі Конвенції як спостерігач, а з травня 1999 р. Україна є повноправною стороною цього важливого міжнародного договору. Основні завдання Бернської конвенції: встановлення мінімального рівня захисту для видів флори і фауни та середовища їх існування, що знаходяться в несприятливому стані,посилення їх охорони, розробка та вжиття заходів щодо збереження ареалів видів дикої флори і фауни, особливо тих, що знаходяться під загрозою зникнення, сприяння та розвиток міжнародному співробітництву в галузі збереження природи.Смарагдова мережа є інструментом для збереження територій, що мають велику екологічну цінність, і створює основу для співпраці в рамках однорідної мережі територій,що охоплюють всю Європу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/14735
Тип вмісту: Thesis
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FGEO)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Lviv_seminar2018_10.pdf477,19 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.