Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/14616
Назва: Стратегічне партнерство ЄС і країн ЛАК: інформаційно-комунікаційний ракурс
Автори: Тихомирова, Євгенія Борисівна
Tykhomyrova, Yevheniia B.
Бібліографічний опис: Тихомирова Є. Б. Стратегічне партнерство ЄС і країн ЛАК: інформаційно-комунікаційний ракурс // Стратегічне партнерство в міжнародних відносинах : монографія. - Київ : Вадекс, 2018. - Розд. 3.4. - С. 301-343.
Дата публікації: 2018
Дата внесення: 20-вер-2018
Видавництво: Київський національний університет імені Тараса Шевченка
Теми: зовнішня і безпекова політика
Європейський Союз
інформаційна сфера міжнародної взаємодії
Латинська Америка й Карибський басейн
стратегічне партнерство
Короткий огляд (реферат): Сучасні проблеми міжнародного розвитку викликають потребу мислити глобально, а діяти локально. Саме тому основні проблеми, з якими стикаються регіони світу, мають значний «територіальний» вимір, який вимагає відповідних дій, передусім на місцевому та регіональному рівнях. ЄС не може знайти розв’язання виникаючих проблем, діючи самостійно. Співпраця з країнами, що не входять до цього союзу, розглядається як така, що є важливою й відповідною спільним інтересам світу. Як зазначено в документах ЄС, завдяки історичним, культурним та економічним зв’язкам та все більшому зближенню цінностей іпринципів Європейського Союзу, Латинської Америки й Карибського басейну вони є природними партнерами; поділяють загальну прихильність до прав людини, демократії, належного управління, багатосторонності та соціальної згуртованості й співпрацюватимуть для досягнення цих цілей. Розділ присвячений дослідженню теоретичних і прикладних аспектів стратегічного партнерства, з’ясуванню геостратегічних інтересів ЄС і ЛАК, аналізу їх співробітництва в інформаційній сфері міжнародної взаємодії, а також визначенню особливостей зовнішньої і безпекової політики країн у сучасній системі міжнародних відносин. Основними напрямами інформаційної підтримки співпраці ЄС і ЛАК можна вважати систематичне збирання та переробку інформації з питань регіональної взаємодії, створення баз даних для забезпечення такого співробітництва, формування автоматизованих систем управління співробітництвом, по-четверте, забезпечення поінформованості громадськості щодо співпраці ЄС і ЛАК, їхнє позиціонування в системі міжнародних відносин та створення сприятливого іміджу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/14616
ISBN: 978–966–2123–85–2
Тип вмісту: Book Chapter
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FMV)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тихомирова 301-343.pdf6,94 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.