Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/14581
Назва: Ортобіоз особистості
Автори: Іванашко, Оксана Євгенівна
Ivanashko, Oksana Ye.
Бібліографічний опис: Іванашко О. Є. Ортобіоз особистості : програма вибіркової навчальної дисципліни підготовки магістрів галузі знань 05 Соціальні та поведінкові науки спеціальності 053 Психологія Освітньої програми (спеціалізації) Психологія / О. Є. Іванашко ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра педагогічної та вікової психології. - Луцьк, 2018. - 14 с.
Дата публікації: 18-кві-2018
Дата внесення: 14-вер-2018
Видавництво: Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки
Теми: ортобіоз
психологія здоров’я
здоровий спосіб життя
релаксація
стресостійкість
Короткий огляд (реферат): До програми курсу включені розділи, що дозволять узагальнити теоретичні та практичні знання з ортобіотики і є результатом теоретичних узагальнень минулих і сьогоднішніх наукових досягнень психології способу життя, психології здоров’я, психології мотивації тощо. Зміст ортобіозу особистості передбачає з’ясування основних тенденцій в організації способу життя дітей та дорослих, що дозволило б мінімізувати інтелектуальні та фізичні затрати, визначити активні методи впливу з метою активності в організації раціонального способу життя осіб різновікових категорій для досягнення максимального результату. Зміст навчальної дисципліни: 1. Предмет, завдання і методи психології ортобіозу. 2. Психологічні концепції здоров’я і здорового способу життя особистості. Теоретичні моделі здорової особистості у сучасній психології. 3. Індивідуально- психологічні фактори здоров’я. Психологічна типологія особистості і здоров’я. 4. Умови соціального здоров’я і благополуччя особистості. Психологічні методи і механізми збереження і зміцнення здоров’я. 5. Спосіб життя як інтегральний чинник здоров’я. Вікові і гендерні аспекти індивідуального ортобіозу. 6. Превентивно-профілактичні та корекційно-оздоровчі програми для дітей, молоді та дорослих.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/14581
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ortobioz osobystosti.pdf406,85 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.