Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/14056
Назва: Психічна травма посттравматичного стресового розладу
Автори: Засєкіна, Лариса Володимирівна
Zasiekina, Larysa V.
Бібліографічний опис: Засєкіна Л. В. Психічна травма посттравматичного стресового роздаду : програма вибіркової навчальної дисципліни підготовки магістра спеціальності 053 Психологія освітньої програми (спеціалізації) Клінічна психологія / Л. В. Засєкіна ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра загальної і соціальної психології та соціології. - Луцьк, 2018. - 9 с.
Дата публікації: 18-кві-2018
Дата внесення: 7-тра-2018
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: психічна травма
травматична пам’ять
критерії ПТСР
травмо-фокусована когнітивно-поведінкова терапія
техніки психічної стабілізації
техніки конструювання майбутнього
Короткий огляд (реферат): Метою навчальної дисципліни «Психічна травма посттравматичного стресового роздаду» є: засвоєння знань про критерії діагностики та основні симптоми ПТСР, про типи психічної дезадаптації у ветеранів бойових дій, про методи діагностики та корекції розладів психіки у осіб, що перебували в екстремальних ситуаціях, набуття практичних навиків з вибору необхідних методик та практик, складання програм надання психологічної допомоги при ПТСР. Завдання вивчення дисципліни : 1) сформувати в студентів уявлення про сутність та основну проблематику діагностики та психотерапії ПТСР як окремого виду психологічної практики, а також про їх місце і роль в сучасній психологічній практиці; 2) навчити студентів базовим технікам та стратегіям попередження можливого психологічного неблагополуччя та надання психологічної допомоги у кризових ситуаціях, ситуаціях життєвого вибору та ін.; 3) ознайомити студентів зі специфікою організації та проведення психотерапії ПТСР у різних видах сеттінгу: індивідуальній та груповій формах; дитячої психотерапії.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/14056
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Основи ПСТР_Засєкіна Л.В..pdf491,6 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.