Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/14016
Назва: Атрибуція та експертиза пам’яток історії та культури
Автори: Дмитренко, Алла Адамівна
Dmytrenko, Alla A.
Бібліографічний опис: Дмитренко А. А. Атрибуція та експертиза пам’яток історії та культури : програма вибіркової навчальної дисципліни підготовки бакалавра напряму підготовки 6.020103 «Музейна справа та охорона пам’яток історії та культури» спеціалізації «Прикладна музеологія та пам’яткоохоронна діяльність» / А. А. Дмитренко ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра документознавства і музейної справи. - Луцьк, 2018. - 35 c.
Дата публікації: лют-2018
Дата внесення: 2-тра-2018
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: Атрибуція
експертиза
наукові методики експертизи культурних цінностей
сучасні підходи до атрибуції та експертизи пам’яток
види експертизи
проведення експертної оцінки
культурно-історичні цінності
одяг
художні вироби з дерева
художній метал
художня кераміка
камінь
скло
твори образотворчого мистецтва
музичні інструменти
писемні пам'ятки
пам'ятки нумізматики
етнографічні пам'ятки
археологічні пам'ятки
військові однострої
спорядження та боєприпаси
Короткий огляд (реферат): Дисципліна «Атрибуція та експертиза пам’яток історії та культури» належить до переліку вибіркових навчальних дисциплін і спрямована на оволодіння студентами знаннями про особливості наукової атрибуції та експертизи культурних цінностей. Мета навчальної дисципліни: формування у студентів усвідомлення необхідності збереження та вивчення матеріальної і духовної спадщини народу; знань про основні методи та методиками наукової атрибуції та експертизи культурно-історичних цінностей; теоретичних і практичних знань і навичок з атрибуції, експертизи та оцінки пам’яток історії та культури. Основними завданнями вивчення дисципліни є: ознайомлення студентів з історією становлення і сучасним розумінням атрибуції й експертизи пам’яток історії та культури; оволодіння критеріями вибору і застосування диференційованого підходу до різних видів пам’яток в залежності від матеріалу, техніко-технологічних особливостей виготовлення та декорування; опанування основами методики наукового опису й аналізу різних видів пам’яток історії та культури (музейних предметів): одягу, творів мистецтва, зброї, упряжі і спорядження коня, кераміки, металевих виробів, писемних і образотворчих пам’яток та ін.; формування практичних навичок складання наукових паспортів та експертних висновків на різноманітні об'єкти культурної спадщини.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/14016
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Atryb_exp_Pr_2018_2.pdf863,48 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.