Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/13813
Назва: Сучасна історія країн Азії Африки та Латинської Америки
Автори: Стрільчук, Людмила Василівна
Strilchuk, Liudmyla V.
Бібліографічний опис: Стрільчук Л. В. Сучасна історія країн Азії Африки та Латинської Америки : програма нормативної навчальної дисципліни підготовки бакалавра напряму підготовки 6.020302 Історія / Л. В. Стрільчук ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра всесвітньої історії. - Луцьк, 2018. - 23 с.
Дата публікації: 2018
Дата внесення: 27-бер-2018
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: Афро-Азійський регіон
Латинська Америка
криза колоніалізму
Арабо-ізраїльський конфлікт
Близький Схід
Короткий огляд (реферат): Сучасна історія раїн Азії, Африки та Латинської Америки є важливою складовою світової сучасної історії, яка об’єднує в єдине ціле регіональну історію, історію окремих країн, адже жодна нація чи народ не може розвиватися окремо чи ізольовано від інших народів. Особливе місце в системі знань про сучасний світ посідають сучасні міжнародні відносини, суб’єктами яких є кожна окрема країна, великі географічні регіони, військово-політичні блоки та економічні об’єднання держав. Розуміння сучасної геополітичної ситуації у світі на пряму залежить від знання сучасної історії окремих країн і регіоні та вміння аналізувати і виокремлювати специфічні особливості політичного, економічного, соціального та культурного розвитку країн, міжнародно-політичної діяльність головних суб’єктів сучасних міжнародних відносин, як у окремо взятих регіонах – Азії, Африці чи Латинській Америці, так і загально світовому вимірі. Саме такий предмет як «Сучасна історія раїн Азії, Африки та Латинської Америки» дає можливість не лише орієнтуватися у політико-економічній ситуації регіону, що вивчається, але й робити прогнози щодо можливого розвитку ситуації, прораховувати напрямки зовнішньої політики країн, передбачати політичні напруження та економічні кризи. З огляду на вище сказане, актуальність і важливість курсу є очевидною. Мета навчальної дисципліни: формування у студентів ґрунтовних знань про історію створення та розвитку країн регіону, їх політичну, соціально-економічну структури, основні напрямки, проблеми і перспективи сучасних міжнародних відносин у досліджуваному регіоні, вміти визначати специфіку регіональних міждержавних взаємин, аналізувати блокову політику, здійснювати порівняння векторів зовнішньої політики різних держав, визначати ризики та наслідки сучасних міжнародних відносин, аналізувати роль країн Азії, Африки та Латинської Америки у сучасному світі, визначати головні тенденції їх розвитку.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/13813
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стрільчук_сучасна_2018.pdf501,35 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.