Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/13808
Назва: Історія країн Азії Африки та Латинської Америки нового часу
Автори: Стрільчук, Людмила Василівна
Strilchuk, Liudmyla V.
Бібліографічний опис: Стрільчук Л. В. Історія країн Азії Африки та Латинської Америки нового часу: програма нормативної навчальної дисципліни підготовки бакалаврів напряму підготовки 6.020302 Історія / Л. В. Стрільчук ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра всесвітньої історії. - Луцьк, 2018. - 19 с.
Дата публікації: 2018
Дата внесення: 27-бер-2018
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: Історія Азії
Історія Африки
Історія Латинської Америки
новий час
Революція Мейдзі
імперіалістичний поділ
Короткий огляд (реферат): Історія країн Азії, Африки та Латинської Америки є важливою складовою світової історії, яка об’єднує в єдине ціле регіональну історію, історію окремих країн. У нову добу переважна більшість країн регіонів, що вивчаються курсом не мали своєї державності, а перебували як колоніальні чи залежні території у складі більш сильних в економічному і політичному плані європейських держав. Тому, особливості та специфіка розвитку країн регіону є досить відмінними від європейської моделі. Саме цю специфіку політичного та соціально-економічного розвитку країн Латинської Америки, Азії та Африки виокремлює та вивчає запропонований курс. Звісно, що кожна із країн регіону не розвивалася окремо, усі народи Азії, Африки та Латинської Америки були втягнуті (досить часто країнами метрополіями) у міжнародні відносини. А тому, важливою складовою курсу є вивчення ролі Афро-Азійського та Латиноамериканського регіонів у міжнародних відносинах нової доби, адже, досить часто, саме коклніальні суперечності, призводили до загострення світвих міжнародних протиріч, гострих колоніальних конфліктів, тощо. Розуміння геополітичної ситуації у світі на пряму залежить від знання нової історії окремих країн і регіонів та вміння аналізувати і виокремлювати специфічні особливості політичного, економічного, соціального та культурного розвитку країн, міжнародно-політичної діяльність головних суб’єктів сучасних міжнародних відносин, як у окремо взятих регіонах – Азії, Африці чи Латинській Америці, так і загально світовому вимірі. Саме такий предмет як «Історія країн Азії, Африки та Латинської Америки нового часу» дає можливість різнобічно розуміти історичний процес загалом. З огляду на вище сказане, актуальність і важливість курсу є очевидною.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/13808
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стрільчук Л. В_2018.pdf405,69 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.