Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/13487
Назва: Налоговое регулирование сельскохозяйственного землепользования
Автори: Хомюк, Наталія Леонідівна
Павліха, Наталія Володимирівна
Павлов, Костянтин Володимирович
Khomiuk, Nataliia L.
Pavlikha, Nataliia V.
Pavlov, Kostiantyn V.
Бібліографічний опис: Хомюк Н. Л. Налоговое регулирование сельскохозяйственного землепользования / Н. Л. Хомюк, Н. В. Павлиха, К. В. Павлов // Украина и Беларусь: ресурсы предпринимательства : монография / П. Ю Храпко [и др.] ; под науч. ред. Л.Е.Совик. - Пинск : ПолесГУ, 2017. - С. 168-173.
Дата публікації: 2017
Дата внесення: 26-гру-2017
Видавництво: УО "Полесский государственный университет"
Теми: налоговое регулирование
регулирование сельского хозяйства
землепользование
земельный налог
единый налог для сельскохозяйственных товаропроизводителей
tax regulations
agricultural land use
land tax
single tax for agricultural producers
Короткий огляд (реферат): У Податковому кодексі України відсутні правові норми щодо особливостей використання коштів від плати за землю. До 2001 року плата за землю спрямовувалася на фінансування заходів щодо раціонального використання та охорони земель, проведення земельної реформи, ведення кадастру, здійснення землеустрою та моніторингу земель, розвитку інфраструктури населених пунктів, відшкодування витрат власників землі і землекористувачів, пов'язаних з господарюванням на землях гіршої якості; економічного стимулювання власників землі і землекористувачів за поліпшення якості земель, підвищення родючості ґрунтів. Наразі даний податок ніяким чином не впливає на вклад і відповідальність держави за раціональне використання та охорону земель. Нажаль, економіко-правову систему платності землекористування та землеволодіння в Україні не можна вважати такою, що відповідає вимогам раціонального використання та охорони земель сільськогосподарського призначення. Екстенсивне використання земель у сільськогосподарському виробництві призвело до масштабної деградації та значного виснаження ґрунтового покриву. Земельний податок в Україні є джерелом наповнення бюджету, проте практично не виконує стимулюючу функцію, а також не є гнучким у залежності від доходів платника. Особливістю цієї проблеми є і те, що держава зобов’язана опікуватися землями сільськогосподарського призначення, які займають 71 % від земельного фонду України. Ці факти свідчать про актуальність та практичне значення даного дослідження.
The article investigates tax regulation of agricultural land use. Land tax laws in Ukraine and Belarus are considered. The process of land revenue tax payments in Ukraine is analyzed.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/13487
Тип вмісту: Book Chapter
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FMV)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ukr_Bel.pdf565,37 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.