Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/13431
Назва: Історія первісного суспільства та Стародавнього Сходу
Автори: Білик, Вікторія Андріївна
Bilyk, Viktoriia A.
Бібліографічний опис: Білик В. А. Історія первісного суспільства та Стародавнього Сходу : програма нормативної навчальної дисципліни підготовки бакалаврів спеціальностей 1.032 Історія та археологія освітньої програми історія, європеїстика, археологія ; підготовки бакалаврів спеціальності 2.014 середня освіта (історія) освітньої програми історія, правознавство / В. А. Білик ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра всесвітньої історії. - Луцьк, 2017. - 25 с.
Дата публікації: 2017
Дата внесення: 6-гру-2017
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: Стародавній Схід
первісне суспільство
антропогенез
деспотія
Короткий огляд (реферат): Історія первісного суспільства та Стародавнього Сходу є відносно самостійною складовою всесвітньої історії, яка досліджує найдавніші етапи становлення та розвитку людського суспільства і перших державних утворень. Вивчаючи становлення людського суспільства, ми з’ясовуємо питання походження людини, зародження і початковий розвиток її господарської і суспільної діяльності, виникнення і розвиток матеріальної та духовної культури, формування рас та зародження перших протодержавних утворень. В історії людства на певних етапах окремі народи ставали носіями суспільного прогресу. Сприятливі природні умови субтропічної зони Близького Сходу стали причиною того, що саме в долинах річок Євфрату, Тигру та Нілу сформувалися ранні цивілізації та їх перші держави. Згодом вони виникли у долинах річок Інду і Гангу в Індії, Хуанхе і Янцзи в Китаї. Тобто, перші в історії людства держави утворилися в регіоні, який в історіографії традиційно називається Стародавнім Сходом. Мета навчальної дисципліни: формування у студентів ґрунтовних знань про основні етапи становлення і розвитку людського суспільства та перших держав у східному регіоні, особливості їх політичного, соціально-економічного та культурного функціонування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/13431
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ІПССС-17.pdf1,12 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.