Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/13094
Назва: Політичні партії і громадські об’єднання в практиці державного управління
Автори: Ковальчук, Іван Анатолійович
Kovalchuk, Ivan A.
Бібліографічний опис: Ковальчук І. А. Політичні партії і громадські об’єднання в практиці державного управління : робоча програма нормативної навчальної дисципліни підготовки магістра галузі знань 150 державне управління спеціальності 8.15010002 "Державна служба" для студентів денної форми навчання / І. А. Ковальчук ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра політології та державного управління. – Луцьк, 2016. – 30 с.
Дата публікації: жов-2016
Дата внесення: 11-вер-2017
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: політична партія
громадські об’єднання
партійна система
організаційна модель політичних партій
правова інституалізація політичних партій
інформаційно-аналітична діяльність політичної партії
вибори і партії
партійна агітація і пропаганда
партійна фракція
публічна політика партійних структур
Короткий огляд (реферат): Метою навчальної дисципліни є формування у студентів систематизованих уявлень про роль та взаємодію місцевих громадських та політичних об’єднань з органами державної влади та місцевого самоврядування. Завданнями навчальної дисципліни є з’ясувати методологічні та теоретичні підходи до функціонування політичної системи на місцевому та регіональному рівнях; систематизувати інституційні механізми забезпечення взаємодії місцевих організацій з органами державної влади та місцевого самоврядування; визначити роль і статус місцевих осередків в організації державного та суспільного управління; здійснити аналіз принципів та засобів реалізації державної політики на місцевому рівні через залучення політичних та громадських організацій; проаналізувати особливості функціонування регіональних партійних систем; класифікувати немісцевому та регіональному рівні політичні та громадські організації; виокремити практику реалізації суспільних і політичних інтересів на місцевому рівні. Після вивчення дисципліни студент повинен вміти аналізувати партійно-політичні процеси в різних регіонах України; робити порівняльну характеристику процесів, пов’язаних з утворенням та функціонуванням місцевих осередків політичних партій; визначити особливості партійно-політичного впливу на діяльність органів державного управління та місцевого самоврядування; характеризувати тенденції регіонального розвитку партійних структур; робити узагальнення щодо форм і засобів впливу місцевих та регіональних організацій на діяльність органів управління; давати конкретні рекомендації та пропозиції щодо посилення ефективності діяльності місцевих осередків політичних партій. Зміст курсу становлять сутність понять «громадське об’єднання», «політична партія», походження та роль у житті суспільства. Базові характеристики суспільно-політичних організацій та рухів. Правова інституалізація політичних і громадських об’єднань. Організаційна структура політичної партії. Розбудова аналітичної спроможності політичної партії. Політичні партії та їх взаємодія з інститутами політичної системи. Особливості діяльності місцевих організацій в період виборчих компаній. Форми роботи партійних і громадських осередків з органами державної влади і місцевого самоврядування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/13094
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Політичні партії і гром обєднання.pdf444,49 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.