Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/12975
Назва: Житомирський окружний суд як структурний підрозділ Київської судової палати
Автори: Левчук, Юлія Михайлівна
Levchuk, Yuliia M.
Бібліографічний опис: Левчук Ю. М. Житомирський окружний суд як структурний підрозділ Київської судової палати / Ю. М. Левчук // Правове життя: сучасний стан та перспективи розвитку : зб. тез наук. доп. ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. молодих учених (м. Луцьк, 31 берез.–01 квіт. 2017 р.) / уклад. Я. Л. Лукаш, І. О. Пряміцина. – Луцьк : Вежа-Друк, 2017. – С. 16-18.
Дата публікації: 2017
Дата внесення: 17-лип-2017
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: Житомирський окружний суд
Київська судова палата
Короткий огляд (реферат): Київська судова палата поширювала свою юрисдикцію на окружні суди, що знаходились територіально в Київській, Волинській, Чернігівській та Могильовській губерніях Російської імперії за Судовими статутами 1864 року. Зокрема, на Київський, Житомирський, Луцький, Могильовський, Ніжинський, Стародубський, Уманський, Черкаський та Чернігівський окружні суди. Житомирський окружний суд розташовувався у Волинській губернії. Житомирський окружний суд як структурний підрозділ Київської судової палати розпочав свою діяльність 29 червня 1880 року. Про відкриття суду знаходимо відомості в архівних матеріалах. Зокрема, у справі про відкриття в місті Луцьку та місті Житомирі окружних судів (із звіту Волинського губернатора за 1880 рік) [1, арк. 13] міститься інформація про відкриття окружних судів в місті Луцьку та Житомирі. Також у справі про відкриття в Київській, Волинській та Подільській губерніях окружних судів [2, арк. 1-9] знаходимо відомості про відкриття судів у Києві, Умані, Житомирі, Луцьку. Зокрема, дізнаємось і про вдячність населення краю імператору Російської імперії з переписки між Міністерством юстиції (записка з телеграфа №14), Міністерством внутрішніх справ (записка з телеграфа №15 від 29.06.1880 року), Київським, Подільським та Волинським генерал-губернаторством.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/12975
Тип вмісту: Thesis
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи студентів та аспірантів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
prav_zhyt2017.pdf381,38 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.