Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/12882
Назва: Рефлексії з приводу рецепції (з відгуку на дисертацію А.В. Приходько «Рецепція музичного авангарду в соціокультурному просторі ХХ століття»)
Автори: Коменда, Ольга Іванівна
Komenda, Olha I.
Бібліографічний опис: Коменда О. І. Рефлексії з приводу рецепції / О. І. Коменда // Сучасні проблеми дослідження, реставрації та збереження культурної спадщини. ‒ 2016. ‒ Вип. 12. ‒ С. 323‒326.
Дата публікації: 2016
Дата внесення: 6-лип-2017
Видавництво: Інститут проблем сучасного мистецтва
Теми: рецепція
авангард
соціокультурний простір
рецептивна естетика
інтегративні процеси
Короткий огляд (реферат): Стаття представляє собою відгук на дисертаційне дослідження Анни Володимирівни Приходько «Рецепція музичного авангарду в соціокультурному просторі ХХ століття», що присвячене вивченню проблем сприйняття сучасного мистецтва та соціокультурної комунікації. В ній розглянуто, передусім, методологічні питання дисертації, зокрема, прояви традиційно-історичного методу, з характерними для нього каузальністю, позитивізмом та автороцентризмом, та рецептивістики, з її принциповим плюралізмом, децентралізацією й зорієнтованістю на свідомість того, хто сприймає, порушено ряд інших питань, присвячених рецепції авангарду, розглянутих у дисертації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/12882
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FKiM)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
komenda_rec.pdf228,99 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.