Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/12783
Назва: Партологія
Автори: Ковальчук, Іван Анатолійович
Kovalchuk, Ivan A.
Бібліографічний опис: Ковальчук І. А. Партологія : робоча програма вибіркової навчальної дисципліни підготовки магістра галузі знань 150 державне управління спеціальності 8.15010002 "Державна служба" для студентів денної форми навчання / І. А. Ковальчук ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра політології та державного управління. - Луцьк, 2016. – 22 с.
Дата публікації: жов-2016
Дата внесення: 13-чер-2017
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: політична партія
методологія теорії партій
організаційна структура партій
типологія партій
коаліційна політика партій
партійна система
однопартійність
двопартійність
багатопартійність
опозиційна діяльність політичних партій
Короткий огляд (реферат): Метою навчальної дисципліни є формування у студентів сучасних теоретичних знань умінь і навичок щодо організації та функціонування політичних партій як важливого чинника впливу на сучасне суспільно-політичне життя в демократичних державах. Предметом навчальної дисципліни є: історія та сучасний стан теорії партій, дослідницькі моделі партій, функції політичних партій, типологія партій, сучасні форми партійної організації, коаліційна політика партій, засоби впливу партій надструктури влади, тенденції розвитку сучасних політичних партій. Завданнями навчальної дисципліни є набуття знань та вмінь щодо розуміння значення, ролі та місця політичних партій у політичній системі та суспільстві в цілому; оцінювання діяльності різних політичних партій в демократичному суспільстві; аналізу умов виникнення, форм впливу та класифікації політичних партій; практичної роботи в партії з метою покращення ефективності її діяльності. Після вивчення дисципліни студент повинен отримати навички: самостійного вивчення та опрацювання теоретичних джерел з проблематики партології; аналізу значимості партій у розвитку суспільства та його політичних інститутів; оцінювання якості виконання своїх функцій політичними партіями; аналізу взаємодії партій з органами державної влади та місцевого самоврядування; розроблення конкретних рекомендацій та пропозицій з метою удосконалення партійної діяльності; організації діяльності партійних фракцій в законодавчих органах влади; діяльності членів партій в органах влади та інституціях громадянського суспільства; визначення шляхів адаптації зарубіжного досвіду для ефективної партійної діяльності Україні. Зміст курсу : роль та місце партій у політичній системі. Методологія теорії партій. Тенденції розвитку політичних партій та теорія партійних змін. Проблеми організації та фінансування партій. Взаємодія партій з інститутами політичної системи та громадянським суспільством. Кількісні характеристики політичних партій. Коаліційна політика партій. Партійна система. Типологія партійних систем.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/12783
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Партологія.pdf460,35 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.