Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/12424
Назва: Гетьманщина: політика і суспільство в останній чверті ХVІІ– 80-х рр. ХVІІІ ст.
Автори: Пришляк, Володимир Васильович
Pryshliak, Volodymyr V.
Бібліографічний опис: Пришляк В. В. Гетьманщина: політика і суспільство в останній чверті ХVІІ– 80-х рр. ХVІІІ ст. : робоча програма вибіркової навчальної дисципліни галузі знань 03 "Гуманітарні науки" спеціальності 032 "Історія та археологія" за напрямом підготовки 6.020302 "Історія" / В. В. Пришляк ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Кафедра нової та новітньої історії України. - Луцьк, 2017. - 32 с.
Дата публікації: бер-2017
Дата внесення: 26-тра-2017
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: Гетьманщина
козацтво
клейноди
гетьманські універсали
Військо Запорозьке
гетьман
Короткий огляд (реферат): Метою викладання навчальної дисципліни “Гетьманщина: політика і суспільство в останній чверті XVII – 80-х рр. XVIII ст.” є ознайомлення студентів з актуальними проблемами дослідження та сучасного висвітлення одного зі знакових періодів української історії – козацько-гетьманської держави Війська Запорозького, його суспільства, економіки та політики, історіографії, джерелознавства, політичної та соціальної історії і спрямована на навчання студентів бакалаврату комплексному застосуванню та використанню історичної методології для з’ясування проблемних тем і суперечливих моментів цього періоду. Предметом вивчення навчальної дисципліни є національна за змістом і формою козацька автономія – Військо Запорозьке у складі Російської імперії в останній чверті XVII – 80-х рр. XVIII ст. в контексті модернізації та трансформації суспільно-історичних процесів у Центрально-Східній Європі ранньомодерної доби.Основними завданнями вивчення дисципліни ““Гетьманщина: політика і суспільство в останній чверті XVII – 80-х рр. XVIII ст.” є засвоєння студентами різних наукових трактувань та вироблення ґрунтовної власної точки зору з приводу історіографії, археографії, палеографії та фактографії наукової проблематики з історії Гетьманщини кінця XVІI – XVIII ст. у сфері політики, економіки, соціуму та культури, розвиток мотивації студентів до професійного вдосконалення в напрямі самостійного опрацювання нових історичних досліджень; стимулювання студентів до самостійного наукового пошуку; розвиток практичних вмінь і навичок розв’язання наукових проблем з історії окресленого періоду.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/12424
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гетьманщина.pdf1,67 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.