Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/12423
Назва: Християнська церква у становленні європейської цивілізації
Автори: Карліна, Оксана Миколаївна
Karlina, Oksana M.
Бібліографічний опис: Карліна О. М. Християнська церква у становленні європейської цивілізації : програма вибіркової навчальної дисципліни підготовки бакалаврів напряму 6.020302 "Історія" / О. М. Карліна ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Кафедра всесвітньої історії. - Луцьк, 2016. - 14 с.
Дата публікації: 2016
Дата внесення: 25-тра-2017
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: християнська церква
монастир
чернечий рух
єретики
Короткий огляд (реферат): Предметом вивчення навчальної дисципліни є еволюція Римської церкви від часу її виникнення до кінця XV ст. ЇЇ історія представлена у тісному зв’язку з історією середньовічного суспільства та світогляду людей Середньовіччя. Мета курсу „Християнська церква у становленні європейської цивілізації” сформувати у студентів уявлення про розвиток Християнської церкви у середні віки як надзвичайно важливого суспільного інституту того часу та про християнство як основну форму світогляду середньовічної людини. Завдання курсу: розкрити процес поширення християнства серед германських, кельтських і західнослов’янських народів у ранньому Середньовіччі; виділити етапи формування нормативного (ортодоксального) християнського вчення і церковної організації; прослідкувати взаємини між церквою і середньовічними церквами; виявити основні шляхи зміцнення суспільної та політичної ролі римських пап і причини занепаду їх авторитету в пізньому Середньовіччі; розкрити особливості становлення і розвитку чернецтва в середні віки; проаналізувати становлення і розвиток схоластики і середньовічних єресей; виробити навички та вміння самостійної роботи студентів із джерелами і науковою літературою з теми курсу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/12423
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Християн_церква 2016.pdf1,09 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.