Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/12415
Назва: Дисидентський рух в Україні 60–80 роках ХХ ст.
Автори: Баран, Володимир Кіндратович
Baran, Volodymyr K.
Бібліографічний опис: Баран В. К. Дисидентський рух в Україні в 60–80 роках ХХ ст. : робоча програма нормативної навчальної дисципліни підготовки бакалавра напряму 6.020302 "Історія" / В. К. Баран ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Кафедра нової та новітньої історії України. - Луцьк, 2014. - 17 с.
Дата публікації: 2014
Дата внесення: 25-тра-2017
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: дисидентство
Українська Гельсінська Спілка
"самвидав"
правозахисний рух
Короткий огляд (реферат): Метою викладання навчальної дисципліни «Дисидентський рух в Україні в 60-90-х роках XX ст.» є формування у студентів цілісного та об’єктивного уявлення на рівні вимог вищої школи про витоки та подальшу еволюцію дисидентського руху в конкретно-історичних умовах панування тоталітарного режиму в Україні, про соціальну базу руху, ідейну спрямованість і практичну діяльність представників різних течій опозиції та історичне значення дисидентського руху. Основними завданнями вивчення дисципліни «Дисидентський рух в Україні в 60-90-х роках XX ст.» є: визначити соціально-політичні передумови виникнення дисидентського руху; простежити основні напрями і течії в українській опозиції до тогочасного комуністичного режиму; виявити загальні та особливі риси українського дисиденства по відношенню до інших республік; проаналізувати еволюцію дисидентського руху від культурництва до політичного дисиденства і правозахисного руху; розглянути форми і методи діяльності влади по придушенню національно-визвольного руху, по боротьбі з опозицією; охарактеризувати історичну роль дисиденства і його місце в українському національно-визвольному русі XX століття.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/12415
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дисиден_рух_Укр60-80.pdf548,39 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.