Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/12410
Назва: Сучасні історичні школи в Україні
Автори: Кучерепа, Микола Михайлович
Kucherepa, Mykola M.
Бібліографічний опис: Кучерепа М. М. Сучасні історичні школи в Україні : робоча програма нормативної навчальної дисципліни підготовки спеціаліста спеціальності 7.02030201 "Історія" / М. М. Кучерепа ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Кафедра нової та новітньої історії України. - Луцьк, 2013. - 53 с.
Дата публікації: 2013
Дата внесення: 25-тра-2017
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: історична школа
методологія
історіографія
наукова концепція
історичні дослідження
дискусії
Короткий огляд (реферат): Предмет та мета курсу “Сучасні історичні школи в Україні” включає поглиблений фактологічний та аналітичний матеріали з історії розвитку історичної науки, простежує основні етапи становлення історичних шкіл та їх методології, прослідковує гносеологічну структуру і зміст створення, поширення та соціальні функції наукових історичних знань, сприяє вдосконаленню умінь і навичок аналізувати історичний матеріал, історичні школи та співставляти їх, орієнтуватися у напрямах історичних шкіл, особливостях методологічних прийомів, які застосовували представники історичної науки. Основними завданнями курсу є: сприяти розвиткові у студентів історичного мислення, вміння систематизувати матеріал; ознайомити студентів з фактологічним та аналітичним матеріалом з історії розвитку історичної науки, особливостях методологічних прийомів, які застосовували і застосовують представники історичної науки; простежити основні етапи становлення історичних шкіл та їх методології; прослідкувати гносеологічну структуру і зміст створення, поширення та соціальні функції наукових історичних знань; сприяти вдосконаленню умінь і навичок аналізувати історичний матеріал, історичні школи та співставляти їх, орієнтуватися у напрямах історичних шкіл.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/12410
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Сучасні історичні школи в Україні.pdf1,48 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.