Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/11873
Назва: Універсальна творча особистість Олександра Козаренка
Автори: Коменда, Ольга Іванівна
Komenda, Olha I.
Бібліографічний опис: Коменда О. І. Універсальна творча особистість Олександра Козаренка / О. І. Коменда // Музикознавчі студії Інституту мистецтв СНУ імені Лесі Українки та НМАУ ім. П.Чайковського. – 2014.- Вип.14. ‒ С. 13–29.
Дата публікації: 2014
Дата внесення: 23-лют-2017
Видавництво: Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки
Теми: універсальна творча особистість
рівні прояву творчого універсалізму
знакова інтерпретація тексту
національна своєрідність художнього вираження
мелодичність як базовий принцип художнього мислення
некласичні засади і принципи організації художнього тексту
театралізація як форма художнього синтезу
Короткий огляд (реферат): У статті окреслено феномен Олександра Козаренка, сформований трьома напрямами його творчої діяльності − композицією, виконавством і музикознавством. Вирізнено та широко охарактеризовано п’ять рівнів прояву творчого універсалізму митця: 1) знакова інтерпретація тексту; 2) національна своєрідність художнього вираження; 3) мелодичність як базовий принцип художнього мислення; 4) некласичні засади і принципи організації художнього тексту; 5) театралізація як форма художнього синтезу. На думку автора, у ранній творчості О. Козаренка, в умовах домінування фортепіанного жанру та його активної участі у виконавських конкурсах, а також − камерній творчості 1990-х, зокрема, у творах з фортепіано соло, вирішальну роль у формуванні творчої особистості митця відіграє саме виконавська складова. Натомість у період створення масштабних духовних полотен 2000-х очевидним став пріоритет композиції. Нині спілкування з О. Козаренком виявляє, наскільки сильно на генерування провідних художніх образів і смислів його творчості впливає коло висунутих ним же наукових ідей.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/11873
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FKiM)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
komenda 2.pdf370,47 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.