Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/11399
Назва: Гідрогеологічні умови
Автори: Залеський, Іван Іванович
Зузук, Федір Васильович
Zaleskyi, Ivan I.
Zuzuk, Fedir V.
Бібліографічний опис: Залеський, І. І. Гідрогеологічні умови / І. І. Залеський, Ф. В. Зузук // Природа Західного Полісся, прилеглого до Хотиславського кар’єру Білорусі : монографія / М-во освіти і науки України, Східноєвроп. нац. ун-т ім. Лесі Українки ; за ред. Ф. В. Зузука. - Луцьк, 2014. - С. 22-51. - Бібліогр.: с. 49-51.
Дата публікації: 2014
Дата внесення: 5-січ-2017
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: водоносний горизонт
водоносний комплекс
живлення грунтових вод
рівень грунтових вод
водотривкі відклади
Хотиславський карєр
Короткий огляд (реферат): Гідрогеологічні умови території досліджень подані за стратиграфічним принципом з урахуванням літологічних особливостей водовмісних порід. За умовами обводненості і фільтраційними властивостями виділені водоносні горизонти та комплекси, проникні неводоносні (здреновані) відклади та водотривкі товщі. На підставі ретроспективних та сучасних досліджень складена картосхема гідродинамічних умов вивченої території. Встановлено положення вододільної смуги підземних вод та визначений напрямок стоку напірних вод верхньокрейдового водоносного комплексу. Виконане гідродинамічне районування. Подається розрахунок радіусу впливу на підземні води експлуатації Хотиславського кар’єру станом на 2024 та 2040 рр. та подані рекомендації щодо моніторингу гідрорежимної мережі. Загалом, у процесі експлуатації кар’єру понизиться рівень ґрунтових і пластових вод, що може призвести на відповідній території до значних змін у рослинному і тваринному світі, обміліють озера, а деякі серед них перестануть існувати, декілька населених пунктів може залишитися без питної води.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/11399
ISBN: 978-966-361-786-2
Тип вмісту: Book Chapter
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FGEO)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
mal_rozd2.pdf2,46 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
24629.pdf2,31 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.