Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/10669
Назва: Історія України (від найдавніших часів до 1648 р.)
Автори: Денисюк, Василь Іванович
Denysiuk, Vasyl I.
Бібліографічний опис: Денисюк В. І. Історія України (від найдавніших часів до 1648 р.) : робоча навчальна програма нормативної навчальної дисципліни для студентів напряму підготовки 6.020103 «Музейна справа та охорона пам'яток історії та культури» / В. І. Денисюк ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра археології, давньої і середньовічної історії України. - Луцьк, 2015. - 26 с.
Дата публікації: 2015
Дата внесення: 28-вер-2016
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Короткий огляд (реферат): Метою викладання навчальної дисципліни «Історія України» є формування у студентів знань про основні етапи зародження та розвитку людського суспільства на території України в давні часи та у добу середньовіччя.. Основними завданнями вивчення дисципліни «Історія України» є визначити історичний зміст кожного з періодів давньої та середньовічної історії України; з’ясувати закономірності та особливості розвитку людського суспільства на кожному з етапів окресленого періоду; показати особливості суспільної організації господарства розвитку матеріальної та духовної культури стародавнього населення України у давні часи; з’ясувати основні питання пов’язані з проблемою походження українського народу; показати механізм формування державності у східних слов’ян і сформувати об’єктивне уявлення про основні етапи історичного розвитку Давньоруської держави, визначити її роль і місце в історії українського народу; з’ясувати історичні передумови утворення Галицько-Волинської держави та розглянути основні етапи її історії; показати особливості політичного розвитку українських земель в складі іноземних держав, проаналізувати соціально-економічні процеси в українських землях в окреслених хронологічних межах; розкрити причини, показати основні шляхи формування козацького стану в Україні, визначити його роль і місце в історії українського народу; показати основні форми антифеодальної та національно-визвольної боротьби українського населення та її вплив на націотворчі процеси; ознайомити студентів з культурними надбаннями українського народу в зазначений період.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/10669
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
РНП ІУ для муз - 2015 р. До 1648 р. на 2 сместри.pdf417,48 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.