Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/10650
Назва: Провінційність у структурі світоглядних орієнтирів українського суспільства як колективного суб’єкту
Автори: Ємельянова, Юлія Павлівна
Yemelianova, Yuliia P.
Бібліографічний опис: Ємельянова Ю.П. Провінційність у структурі світоглядних орієнтирів українського суспільства як колективного суб'єкта / Ю. П. Ємельянова // Сучасні проблеми гуманітаристики: світоглядні пошуки, комунікативні та педагогічні стратегії : матеріали V Всеукр. наук.-практ.конфер., 10 грудня 2015 року, м. Рівне / Редкол. Бошицький Ю.Л., Чернецька О.В., Українець С.Я. - Рівне: РІКУП НАНУ, 2015 - С. 39-41.
Дата публікації: 2015
Дата внесення: 22-вер-2016
Видавництво: Київський університет права НАН України
Теми: провінційність
субєкт колективний
народ український
Короткий огляд (реферат): Визначення світоглядних орієнтирів стає у сучасному світі умовою збереження суб’єктності не тільки окремої людини, але й цілого народу. І навпаки, розгубленість у розумінні свого місця у світі, якій швидко змінюється, як і невпевненість у важливості своєї «присутності» в ньому, – це шлях до зникнення суб’єктності, це деструкція й криза внутрішньої гармонії, нарешті, це початок процесу самознищення. Критерієм міцності вже набутої суб’єктності можна вважати здатність формувати й підтримувати діалог зі своїм оточенням або міжсуб’єктний діалог. Колективний суб’єкт проявляє свою «провінційність» тоді, коли маючи свою систему цінностей, стверджуючи її тривалий час, він не визначився із тою площиною, з допомогою якої він вийде назовні та реалізує свої світоглядні орієнтири. Однак сьогодні під час потужної хвилі глобалізації колективний суб’єкт – український народ повинен продемонструвати спроможність своєї внутрішньої соціально-культурної програми вивести його до кола важливих суб’єктів сучасного соціального простору. Дослідники звертають увагу на деякі хибні елементи у структурі суб’єктності українського народу, що заважають її внутрішньої гармонії та призводять до існування у критичному режимі. Так, однією із проблем ціннісного виміру української суб’єктності стає феномен української культурної провінційності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/10650
Тип вмісту: Thesis
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2015.pdf214,77 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.