Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/10280
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДідковська, Тетяна Павлівна-
dc.contributor.authorDidkovska, Tetiana P.-
dc.date.accessioned2016-07-20T10:47:46Z-
dc.date.available2016-07-20T10:47:46Z-
dc.date.issued2009-06-
dc.identifier.citationДідковська Т. П. Технологічні основи виготовлення та застосування гуматів під овочеві культури : автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.01.04 / Дідковська Тетяна Павлівна ; Національний науковий центр "Інститут грунтознавства та агрохімії ім. О.Н.Соколовського. - Х., 2009. - 21 с.-
dc.identifier.otherУДК 631.8:631.86:631.811.98-
dc.identifier.urihttp://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/10280-
dc.description.abstractУ дисертації досліджено технологічний процес виготовлення трьох форм гумінових препаратів із сапропелю (гумату калію, гумату натрію та гумату амонію) з використанням промислового обладнання – диспергатора (кавітатора). Встановлено, що для покращення лабораторних показників замочування насіння необхідно проводити у розчинах препаратів з концентрацією вуглецю гумусових кислот за використання препарату: «Сапрогум-Na» – 0,01, «Сапрогум-K» – 0,001 та «Сапрогум-NH4» – 0,0001 %. Кількість обробок препаратами, що забезпечують найвищу врожайність овочів, залежить від культури вирощування: огірок – 2 обробки (у фазу 2-4 листочків та на початку бутонізації); помідор – 5 обробок (у фазу 2-4 листочків, на початку бутонізації, в фазу цвітіння, у фазу плодоношення та через 15 днів після останньої); перець солодкий – 2 обробки (замочування розсади та обробка на початку бутонізації). Обґрунтовано економічну і енергетичну ефективність застосування гумінових препаратів за вирощування овочів у закритому ґрунті.uk_UK
dc.description.abstractIn dissertation the technological process of making of three forms of humate preparations is investigational from to the sapropel (to humate to potassium, to humate to sodium and humate to the ammonium) with the use of industrial equipment. It is set, that for the improvement of laboratory indexes of soakage of seed in solutions of preparations it is necessary to conduct with the concentration of carbon of humus acids at the use of preparation: «Saprogum-Na» – 0,01, «Saprogum-K» – 0,001 and «Saprogum-NH4» – 0,0001 %, and amount of treatments by preparations which provide the greatest productivity of green-stuffs depends on the culture of growing: a cucumber is 2 treatments (in the phase of 2- 4 leaves and at the beginning of budding phase); a tomato is 5 treatments (in the phase of 2-4 leaves, at the beginning of budding phase, in the phase of flowering, in the phase of fruiting and in 15 days after the last); a pepper is sweet are 2 treatments (soakage of seedling that treatment at the beginning of budding phase). Grounded economic and power efficiency of application of humate preparations at growing of green-stuffs in the closed soil.-
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherНаціональний науковий центр “Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О. Н. Соколовського”uk_UK
dc.subjectсапропельuk_UK
dc.subjectтехнологічні засади-
dc.subjectлабораторні показники-
dc.subjectврожай-
dc.subjectвітамін С-
dc.subjectнітрати-
dc.subjectпоживний режим-
dc.subjectекономічна та енергетична ефективність-
dc.subjectгумати-
dc.subjectовочі-
dc.subjectякість-
dc.subjectsapropel-
dc.subjecthumates-
dc.subjecttechnological principles-
dc.subjectlaboratory indexes-
dc.subjectharvest-
dc.subjectvitamin of C-
dc.subjectnitrates-
dc.subjectnourishing mode-
dc.subjecteconomic and power efficiency-
dc.titleТехнологічні основи виготовлення та застосування гуматів під овочеві культуриuk_UK
dc.title.alternativeTechnological bases of making and humates application under vegetable cultures-
dc.typeDissertation Abstractuk_UK
Розташовується у зібраннях:Автореферати дисертацій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
aref.pdf434,23 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.