Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/10164
Назва: Мистецтво урочистої промови: теоретичний мінімум
Автори: Левчук, Ірина Петрівна
Levchuk, Iryna P.
Бібліографічний опис: Левчук І. П. Мистецтво урочистої промови : теоретичний мінімум / І. П. Левчук ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, інститут філології та журналістики, кафедра історії та культури української мови. – Луцьк : Вежа-Друк, 2014. – 24 с.
Дата публікації: 2014
Дата внесення: 15-лип-2016
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: публічний виступ
урочиста промова
види красномовства
оратор
структура промови
Короткий огляд (реферат): Подано відомості про види та жанри красномовства, особливості вербального та невербального складників публічного виступу, необхідні для успішної підготовки до тренінгу з ораторського мистецтва. Розглянуто етапи ораторської діяльності від задуму промови до її публічного виголошення. Представлено тренувальні вправи з техніки усного мовлення. Для слухачів центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.
Опис: У посібнику представлено теоретичні матеріали для проведення тренінгів із мистецтва урочистої промови за такими блоками: 1. Види красномовства; 2. Жанри публічного виступу; 3. Типи підготовки до публічного виступу; 4. Етапи підготовки й виголошення промови; 5. Джерела накопичення матеріалу для виступу; 6. «Слова-перехідники», які поєднують блоки промови; 7. Рівні вступу; 8. Структура промови; 9. 10 найпопулярніших структурних моделей виступу; 10. Прийоми активізації уваги слухачів; 11. 10 видів гумору, застосовуваного в промовах; 12. Знаки для партитури тексту; 13. Способи запам’ятовування промови; 14. Дистанції спілкування. Окремо запропоновано матеріал, що допоможе досягнути майстерності в публічних виступах чи вдосконалити її: рекомендації для підготовки урочистої промови; пам’ятка ораторові для контакту з аудиторією; зовнішня культура оратора; алгоритм самоаналізу виступу; тренувальні вправи з техніки усного мовлення; рекомендована література та інтернет-ресурси.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/10164
Тип вмісту: Handbook
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FFG)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мистецтво урочистої пром.pdf687 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.