Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/10038
Назва: Соціальна персоналізація творчої особистості
Автори: Прокопович, Тетяна Анатоліївна
Prokopovych, Tetiana A.
Бібліографічний опис: Прокопович Т. А. Соціальна персоналізація творчої особистості / Т. А. Прокопович // Актуальні проблеми психології: зб. наук. пр. Ін-ту психології І. С. Костюка НАПН України. – К. :Ін-т психології І. С. Костюка, 2011. – Том Х : Психологія навчання. Генетична психологія. Медична психологія. – Вип. 19. – С. 728 – 735.
Дата публікації: гру-2011
Дата внесення: 11-лип-2016
Видавництво: Інститут психології імені І. С. Костюка
Теми: емоційна стійкість
персоналізація
емоційність
художники
адаптація
Короткий огляд (реферат): Постановка наукової проблеми та її значення. Аналіз психологічних механізмів адаптації та показників, що впливають на неї, має вирішальне значення для вибору шляхів і засобів керування цим процесом. Вагоме місце серед психологічних чинників адаптації займає самооцінка особистості і її персоналізація. Досить часто вони виступають як своєрідний «фундамент особистості» в процесі адаптації, виділяючи риси, що сформувалися на основі стереотипів та соціальних ролей, властивих людині і відкидаючи інші «відокремлені від неї». Цей «фундамент» має безпосередній вплив на рівень соціальних прагнень та інтересів особистості, рівень мотивації досягнення успіху і може сприяти чи не сприяти розкриттю людини у суспільстві, її професійній реалізації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/10038
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FKiM)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.