Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24002
Назва: Біорізноманіття дуплогніздних птахів та їх вивчення у шкільному курсі біології
Автори: Ярмолюк, Ганна Миколаївна
Приналежність: кафедра зоології
014 - cередня освіта (біологія та здоров’я людини)
Бібліографічний опис: Ярмолюк Г. М. Біорізноманіття дуплогніздних птахів та їх вивчення у шкільному курсі біології : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 014 - середня освіта (біологія та здоров’я людини) / наук. керівник В. С. Теплюк ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2023. 64 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 2-кві-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Теплюк, Вадим Сергійович
Теми: шкільний курс біології
інтерактивні методи навчання
біорізноманіття
дуплогніздні птахи
Короткий огляд (реферат): Робота присвячена вивченню дуплогніздних птахів у шкільному курсі біології. Проведено аналіз шкільної програми з біології, підручників 5, 7, 10-11 класів та методичної літератури, встановлено зміст та об'єм матеріалу по птахах у різних розділах біології. Було організовано роботу орнітологічного гуртка і разом з учнями виконано міні-проєкт. Для цього провели дослідження дуплогніздних птахів на території села Хорохорин Луцького району та у мішаному лісі поблизу села. У ході дослідження встановлено біорізноманіття птахів-дуплогніздників, проведено спостереження за особливостями гніздування і живлення цих птахів. На території дослідження встановлено, що фауна дуплогніздних птахів представлена 18 видами із 3 рядів – Дятлоподібні Piciformes (5 видів), Совоподібні Strigiformes(1 вид), Горобцеподібні Passeriformes (12 видів). Дятлові: дятел звичайний (Dendrocopos major L.), дятел сирійський (Dendrocopos syriacus Hemp.), дятел середній (Dendrocopos medius L.), крутиголовка (Jynx torquilla L), дятел білоспинний (Dendrocopos leucotos Bechst). Совові: сова сіра (Strix aluco L.). Горобцеподібні представлені птахами із родин синицеві (6 видів), шпакові (1 вид), мухоловкові (4 види), повзикові (1 вид). В умовах дослідженої території це осілі та осіло-кочові гніздові птахи. Перелітними є 6 видів (крутиголовка, мухоловки, шпак та горихвістки) Розроблено урок-вікторину на тему: «Біорізноманіття птахів та їх адаптації до різних екологічних умов». Установлено, що використання інтерактивних методів навчання формує у дітей практичні навички.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24002
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FB_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
yarmolyuk_2023.pdf1,6 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.