Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23867
Назва: Маркери СА - 125, СА-15-3, ПСА в діагностиці пухлин
Автори: Карп’юк, Анна Олександрівна
Приналежність: кафедра ботаніки і методики викладання природничих наук
091 біологія
Бібліографічний опис: Карп’юк А. О. Маркери СА - 125, СА-15-3, ПСА в діагностиці пухлин : работа на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 091 – біологія / наук. керівник В. О. Голуб ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2023. 63 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 25-бер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Голуб, Валентина Олександрівна,
Теми: пухлинні маркери
діагностика
населення
СА - 125
СА-15-3
ПСА
ІФА
Короткий огляд (реферат): На сьогодні в Україні, як і в усьому світі, впродовж останніх десятиліть спостерігається ріст онкозахворюваності і складає 160 тисяч випадків щорічно. Значимість цієї проблеми можливо буде зростати у зв’язку із зростанням частки біологічних факторів, серед яких особлива роль відводиться онкогенним вірусам, яких відомо більше 150. Пухлинні маркери відкривають нові можливості в діагностиці вірусіндукованих онкологічних захворювань: вони дозволяють диференціювати злоякісні і доброякісні пухлини, визначати стадію захворювання. Тому визначення рівнів відповідних маркерів може бути вирішальним при виборі ефективного лікування. Мета дослідження: вивчення природи пухлинних маркерів та методику їх визначення при діагностиці онкопатологій у жителів Луцького району та м. Луцька. У першому розділі на основі вивчення інформаційних джерел проаналізовано питаня механізмів канцерогенезу, у тому числі вірусіндукованого; методів специфічної діагностики; історію відкриття пухлинних маркерів. Другий розділ містить характеристику об’єктів дослідження, а також основні положення методики досліджень та їх умови. У третьому розділі наведені результати серологічного моніторингу методом ІФА визначення онкомаркерів СА-125, СА-15-3, ПСА у жителів Луцького району та м. Луцька; з діагностичною метою для встановлення доброякісності пухлин простати проведений обрахунок відношення в ПСА до ПСА. Зроблений аналіз одержаних даних. За результатами досліджень є публікація. Загальні висновки з проведених досліджень наведені в кінці роботи, список використаної літератури містить 50 джерел.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23867
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FB_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
karpiuk_2023.pdf1,65 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.