Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/21994
Назва: Дослідження споживчої поведінки та потреб гостей у готельно-ресторанному господарстві Луцької територіальної громади
Автори: Єрко, Ірина Володимирівна
Новосад, Оксана Володимирівна
Барський, Юрій Миколайович
Приналежність: Волинський національний університет імені Лесі Українки, доцент кафедри туризму та готельного господарства географічного факультету, кандидат географічних наук
Волинський національний університет імені Лесі Українки, старший викладач кафедри економічної та соціальної географії, географічного факультету, кандидат економічних наук
Волинський національний університет імені Лесі Українки, декан географічного факультету, професор кафедри економічної та соціальної географії, доктор економічних наук, професор
Бібліографічний опис: Єрко І. В., Новосад О. В., Барський Ю. М.Дослідження споживчої поведінки та потреб гостей у готельно-ресторанному господарстві Луцької територіальної громади. Економіка та суспільство. 2022. Вип. 40. DOI : https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-40-35
Журнал/збірник: Економіка та суспільство
Випуск/№ : 40
Дата публікації: 2022
Дата внесення: 13-бер-2023
Країна (код): UA
DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-40-35
УДК: 338.488.2(477.82-25-21)
Теми: готельно-ресторанне господарство
сервіс
споживач
готель
ресторан
потреби гостей
Луцька територіальна громада
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано рейтинг готелів Луцької територіальної громади за відгуками споживачів. Встановлено, що майже всі готелі Луцької територіальної громади мають високий бал у рейтинговому списку за відгуками споживачів. Досліджено структуру оцінювання гостей за критеріями сайту бронювання Booking.com. Виявлено, що найбільшу частку готелів Луцька, та громади зокрема, становлять готелі високої якості обслуговування з оцінкою вище 9 балів, що свідчить про клієнтоорієнтований підхід готелів та акцентування уваги на якості надання послуг. За відгуками споживачів було проаналізовано основні показниками якості: зручність, чистота, комфорт, співвідношення ціна/якість, персонал, розташування, наявність Wi-Fi. Аналізуючи дані видно, що майже половина готелів Луцької територіальної громади, представлених на сайті бронювання Booking.com, мають високі показники якості та оцінені належним рівнем. Досліджено оцінку аспекту «Сфера гостинності» туристичної привабливості м. Луцьк як основного туристичного напрямку Луцької територіальної громади. В результаті даного дослідження видно, що споживачі розділились на 4 групи, такі як «незадоволені», «водночас задоволені та незадоволені», «задоволені» та «не змогли дати оцінку». В рамках дослідження було проведено анкетування щодо якості обслуговування в закладах готельно-ресторанного господарства Луцької територіальної громади. Дане дослідження полягало у визначенні актуальних проблем та переваг сервісу закладів гостинності громади, а також рекомендації щодо його удосконалення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/21994
Перелік літератури: 1. Луцька Міська Рада. Офіційний сайт. URL: https://www.lutskrada.gov.ua/pages/korotka-informatsiia-prolutsku-misku-terytorialnu-hromadu-roztashuvannia-klimat (дата звернення: 13.07.2022)
2. Маркетингова концепція споживчої цінності готельної послуги. URL: https://mmi.fem.sumdu.edu.ua/sites/ default/files/mmi2015_4_87_94.pdf (дата звернення: 20.07.2022).
3. Booking.com Офіційний сайт. URL: https://www.booking.com/ (дата звернення: 13.07.2022).
4. List.in.ua. Вінницький інформаційний портал. URL: https://list.in.ua/Луцьк (дата звернення: 15.07.2022).
5. Lutsk-online.com Луцький портал. URL: https://lutsk-online.com/ (дата звернення: 15.07.2022).
6. Tomato.ua. Офіційна сторінка. URL: https://tomato.ua/lutsk/city (дата звернення: 15.07.2022)
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FGEO)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1479-Текст статті-1422-1-10-20220731.pdf266,83 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.